Načelnik Milan Miličević na druženju sa djecom i učiteljima sa Kosova i Metohije

Načelnik Milan Miličević na druženju sa djecom i učiteljima sa Kosova i Metohije

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević danas se družio sa djecom i učiteljima sa Kosova i Metohije koji borave u sedmodnevnoj posjeti Tesliću. Naši dragi gosti iz Gračanice su u Tesliću u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske’’.

Načelnik Miličević kaže da je ovo drugi put da Teslić učestvuje u ovom projektu.
„Veliko je zadovoljstvo razgovarati s djecom s Kosova i Metohije i njihovim učiteljima. Nastojimo da im kao dobri domaćini pružimo gostoprimstvo. Prisjetili smo se i uspomene na 2016. godinu, kada je opština Teslić bila kum slave Pećke patrijaršije i kada smo 5 dana zaista osjetili šta znači i kako je živjeti Srbima na Kosovu i Metohiji.
Ovo je jedan mali vid podrške ovoj djeci, ali i odlična prilika da naša djeca iz Teslića, steknu nove prijatelje sa kojima će ostati u komunikaciji.“
Miličević ističe i da je ovakvo domaćinstvo nešto najmanje što možemo da uradimo za našu djecu i Srbe s Kosova i Metohije, te da se nada da smo još jednom bili dobri domaćini.
Suzana Maksimović, učiteljica iz Gračanice, kaže da je prvi put u Tesliću, te da su djeca prezadovoljna gostoprimstvom i boravkom.
„Moram da kažem da je grad prelep i domaćini su zaista divni ljudi. Danas smo imali susret sa načelnikom opštine koji nas je veoma ljubazno ugostio i moram da kažem da smo istinski oduševljeni prijemom. Za decu sa Kosova i Metohije ovo znači mnogo jer se mi dole praktično nalazimo u okruženju, tako da većina dece do sada nije ni išla van Kosova i Metohije. Deca su prezadovoljna, uživaju i druže se sa vršnjacima, tako da smatram da će odavde poneti samo lepe uspomene.’’
Matea Ivanić, čija je porodica ugostila djecu s Kosova i Metohije kaže da se kao domaćini trude da gostima pokažu Teslić, ali i druge gradove.
„Ovo je jedno jako lijepo iskustvo za djecu sa Kosova i Metohije, prilika da se sa nama sprijatelje, a mi se kao dobri domaćini, trudimo da im omogućimo najbolji mogući smještaj. Moram da kažem i da mi je jako drago što imam priliku da ih ugosimo jer nova prijateljstava smatram jednim velikim bogatstvom.“
Gosti sa Kosova i Metohije kažu da su prvi put u Tesliću. Posjetili su manastir Liplje, Hajdučke vode, Banju Vrućicu i druge znamenitosti, te istakli da im je drago što imaju priliku da neko vrijeme provedu u Tesliću za koji kažu da je jako lijep grad. Ističu da su upoznali dosta svojih vršnjaka, sklopili nova prijateljstva, te da uživaju u gostoprimstvu koje su im priredili domaćini.
(Opština Teslić)
CATEGORIES
Share This