„Moju Anu ubijaju po drugi put“

„Moju Anu ubijaju po drugi put“

Šest godina ubijaju moju porodicu, a ovom presudom su ponovo ubili moju kćerku Anu, poručio je ovo za Srpskainfo Zoran Čučković čija je kćerka poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u Trebinju.

 Porodica Čučković je ogorčena radom pravosuđa u Trebinju i tvrde da su za ovu nesreću osudili nevinog momka, za kojeg “svi znaju da nije kriv”.

Ana Čučković (18) je bila velika nada u plivanju i osvojila je brojne medelje na takmičenja, a bila je i član reprezentacije BiH.

Teška nesreća u kojoj je izgubila život desila se krajem maja 2016. godine. Tom prilikom je povrijeđeno više mladih osoba.

Protesti

Zbog ove nesreće Nemanja Kojović je osuđen na osam mjeseci zatvora, a presuda je izazvala proteste u Trebinju.

Među onima koji su protestovali zbog ove presude bili su i članovi porodice Čučković, koji tvrde da je pravi krivac na slobodi.

– Ovo je neviđeni lopovluk i kriminal. Šest godina otežu ovaj slučaj, šest godina nas ubijaju, a to je veoma jasan predmet. To je dokaz da smo mi u pravu. Presudu su sakrili od nas; tek smo u utorak uveče saznali za nju – kaže Zoran Čučković.

Dodaje da Kojović ima punu podršku ove porodice i da njega ne smatraju krivcem za ovu nesreću.

FOTO: JADRAN TREBINJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: JADRAN TREBINJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Udarili su na sirotinju, a to ne mogu da dozvolim. Momak prolazi kroz pakao zadnjih šest godina, zbog čega mu je umro i otac. Saslušan je jedan vještak, pa drugi, pa treći, pa sve dok nisu našli nekog da kaže onako kako njima odgovara. Kojović je bio prvo oslobođen krivice, ali se tužilac žalio, pa su brže-bolje raznim mahinacijama došli do presude po kojoj je on pravosnažno osuđen – ističe Čučković za Srpskainfo.

Podrška

Navodi da su se, kada su saznali za presudu, odmah počeli da organizuju, ali i da nisu imali puno vremena.

– Oni iz pravosuđa su mislili da će se izvući sa ovim slučajem. Međutim, kada su me vidjeli nastao je pravi pakao za njih. Sada ne znaju šta da rade. Za samo jedan dan sam imao više od 400 poziva. Zovu me ljudi i pitaju što ih nisam pozvao na proteste, zvali su iz cijele Evrope, ali i iz Čikaga. Pokušaće sada preko mojih kolega da utiču na mene, ali svi znaju ko sam ja i ko je moja porodica. To im neće proći – kaže Čučković.

Poručuje da će druge proteste organizovati za desetak dana, ali da će tada cijelo Trebinje izaći na ulicu i poslati poruku sudijama i tužiocima da ne mogu na taj način raditi.

– Odrodili su se od naroda. Ovdje svaki, i mali prekršaj preraste u skandal. Mora se stati na kraj takvom načinu radu. Poručujem im svima da, kada se ovaj slučaj završi, niko od njih neće ostati na poslu – priča Čučković.

Preticanje

On je za Srpskainfo objasnio kako se desila nesreća u kojoj je život izgubila njegova kćerka i zašto smatra da Kojović nije kriv.

– Za ovu nesreću apsolutno je kriv vozač automobila u kojem je bila moja Ana. On je krenuo preticati vozilo ispred sebe, a koje je vozio upravo Kojović. Preticao je na mjestu gdje nije dozvoljeno preticanje, i to preko pune linije. Išli su velikom brzinom i Kojović ih nije mogao izbjeći. Tu je sve jasno; i najveći laik bi to mogao vidjeti – pojašnjava otac nastradale djevojke.

Kaže da će, gdje god u Trebinju pitate za ovu nesreću, svi reći da je kriv taj vozač, ali da, prema njegovim riječima, njega neko štiti i zbog toga se izvukao.

Ističe da je odmah na početku protiv njega obustavljena istraga, što niko nije mogao vjerovati.

Prilikom protesta u Trebinju okupljenima se obratio i Kojovićev rođak Ilija Škero.

– Okupili smo se da u ime porodica Kojović i Čučković istjeramo pravdu, koja će biti zadovoljena našim životima, ako ništa drugo. Ovo je samo početak naše borbe. Neka zna elita da ćemo sljedeći put izaći u mnogo većem broju. Lopovi i kriminalci neće imati mjesta u našoj državi, ovdje će im biti kraj. Zahvaljujem se Zoranu na podršci, jer je Nemanja osuđen na robiju koju nije zaslužio – rekao je Škero.

OSVOJILA 726 MEDALJA

Zoran Čučković ističe da su mu se kćerke bavile plivanjem, a da je Ana bila velika nada tog sporta.

– Moja Ana je uspjela osvojiti 726 medalja, obišla je cijeli svijet i onda se desio taj užas. Ne smijemo dozvoliti da se sve ovo ovako završi – poručio je Čučković.

Ana je bila višestruki prvak BiH i Republike Srpske u plivanju i državni juniorski rekorder na 100 metara prsno.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This