Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio suštinu

Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio suštinu

Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio je na tviteru suštinu proslave Dana Republike u nekoliko tvitova, a pošto su javno objavljeni, uz saglasnost autora prenesim ih kod mene na blogu, jer je u par rečenica opisana suština današnje proslave i dešavanja na Dan Republike..

Gledam komšiju, nema dana na ratištu, pobjego u Srbiju, pa za Kanadu, danas okačio zastavu od dva metra na balkon, gruva Baja, neka fino je sve to. Kupio djeci diplome, stanove, uvalio ih u državne firme. Sad je on veći Srbin od mog ćaće, što je 5 godina bio u rovu,
i ostao bez kuće, života, svega što je imao preko noći, i niko mu ne reče hvala ti što stvori Srpsku. Sjete ga se samo kada treba da se glasa i vrijeđaju ga sa 80 maraka boračkog dodatka.

Znaš šta, 80% je ovakvih ko moj ćaća, ali ovih 20% ko moj komšija, danas će biti najglasniji, u prvim redovima sa zastavama Srbije, logično neće sa Republike Srpske, i da nešto sutra ne dao Bog bude, on i njegova djeca će zapaliti za Kanadu, a ja i moj brat biti ovdje, i tako se vrtimo u beskonačnoj for petlji.

Otiđi do Bileće, Nevesinja, Vojkovića,  i pitaj ih koliko je omladine odraslo bez ćaće? Pitaj majku kako je preživljavala svako jutro da ide do Crvenog Krsta i gleda spisak ko je poginuo na ratištu? Proslavi dostojanstveno, sjeti se palih, oni su Srpska, i oni što su ostali.

Srećan Dan Republike.

(Nebojsa Vukanovic)

CATEGORIES
Share This