Milo prijeti hapšenjem Amfilohija

Milo prijeti hapšenjem Amfilohija

Milo Đukanović prijeti da će uhapsiti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ukoliko se nastave protesti vjernika protiv kriminalnog zakona kojim režim u Crnoj Gori pokušava da otme imovinu SPC!

Uprava policije Crne Gore saopštila da pozivi sveštenika na proteste dovode do narušavanja javnog reda i mira i da će za buduće incidente smatrati odgovornim crkvene velikodostojnike.

Uprava crnogorske policije saopštila je da neće dozvoliti ‘nasilje na protestima’, koji se organizuju širom zemlje.

‘Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanja imovine i do povređivanja policijskih službenika. Za buduće incidente smatraćemo odgovornim crkvene velikodostojnike’, navodi se u saopštenju, dok je ministar policije Mevludin Nuhodžić otvoreno zapretio hapšenjima.

 ministar policije Crne Gore Mevludin Nuhodžić

– Pozivam nadležne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji napadaju policajce koji čuvaju red i mir. Pozivam i građane da na civilizovan način iskazuju stavove, a nikako nasiljem. Mir i tolerancija moraju biti iznad svih nacionalnih i verskih opredeljenja i razlika – ističe Nuhodžić.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC, sa mitropolitom Amfilohijem na čelu, na drugoj strani naglašava da ona nije odgovorna za incidente.

– Žalimo sve one koji su ovih dana povređeni, a koji su prinuđeni da slobodu vjere traže na ulicama jer nisu mogli da je obezbjede tamo gdje je to trebalo da im se omogući, u crnogorskom parlamentu. Gruba je manipulacija Uprave policije tvrdnja da će za sve eventualne incidente ubuduće smatrati odgovornima i vjerske velikodostojnike – poručuju iz Mitropolije.

Agencije

 

CATEGORIES
Share This