“Messer”: Nismo povezani sa aferom “Kiseonik”

“Messer”: Nismo povezani sa aferom “Kiseonik”

Na molbu Univerzitetskog kliničkog centra RS i jutros smo donirali osam tona medicinskog kiseonika, koji im je bilo prijeko potreban u liječenju pacijenata, saopšteno je danas iz kompanije “Messer” koja je u BiH ovlaštena za proizvodnju i promet medicinskog kiseonika.

 

U saopštenju dostavljenom medijima dodaju da ni na koji način nisu u vezi sa aferom sa konkurentskom firmom u Republici Srpskoj.

– Osjećamo strahovit medijski pritisak u posljednjih nekoliko dana, koji nas ometa u obavljanju svakodnevnih složenih zadataka u pravovremenom snabdijevanju naših medicinskih ustanova kiseonikom radi prevazilaženja četvrtog talasa pandemije. S obzirom na učestale medijske natpise oko afere “Kiseonik”, u kojima se posredno spominje i ime naše kompanije, naglašavamo da se “Messer” u Bosni i Hercegovini na apsolutno zakonit način bavi proizvodnjom, prodajom i snabdijevanjem medicinskim kisikom – navodi se u saopštenju.

Iz ove kompanije su poručili da nikad nisu bili niti će biti “poligon za političko-interesne ili bilo koje drugo zakulisane igre i neprimjerene konotacije”.

– Mi ne izdajemo dozvole, nego smo proizvođači koji su dozvolu za rad dobili kod zvaničnog organa. Mi ne obavljamo posao istražnih organa, nismo registrovani da istražujemo zloupotrebu, korupciju i kriminal. Svaki ovlašteni snabdjevač medicinskim kisikom ima pravo njegove prodaje samo zdravstvenim ustanovama i to pravo nije prenosivo – ističe se u saopštenju.

Iz “Messera” navode da to koliko prodaju kiseonika, kome prodaju, kao i poslovni ugovori s kupcima spadaju u domen “poslovne tajne”, a na zahtjev nadležnih organa i te informacije mogu biti proslijeđene.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This