Medicinari odbacuju kritike zbog podrške ministru “Građani nijednog trenutka nisu bili ugroženi”

Medicinari odbacuju kritike zbog podrške ministru “Građani nijednog trenutka nisu bili ugroženi”

Radnici svih zdravstvenih ustanova sa teritorije banjalučke regije juče su se odazvali pozivu da stopiraju rad na pet minuta kako bi pružili podršku ministru zdravlja RS Alenu Šeraniću, kojem su SAD uvele sankcije.

Iz Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica i Društva doktora medicine RS pozvali su sve radnike da izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova i pruže podršku Šeraniću, “koji je nepravedno sankcionisan od SAD zbog navodnog sprovođenja etno-nacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH”.

Simbolični protest je počeo u 12 sati, mada je sam prekid rada trajao duže od najavljenih pet minuta, koliko je radnicima bilo potrebno da napuste svoje ambulante i izađu napolje, a potom se ponovo vrate na posao.

Mnogim pacijentima zasmetalo je ovakvo ponašanje medicinara.

Iz Udruženja medicinskih sestara tvrde, međutim, da građani i sam proces rada ni u jednom trenutka nisu bili ugroženi ovim činom.

– Sve zdravstvene ustanove su organizovale proces rada tako da niko nije bio ugrožen u tih pet do 10 minuta. Nema razloga da građani budu nezadovoljni, jer su zdravstveni radnici pokazali svoju ozbiljnost u protekle dvije i po godine kada su se, ne štedeći svoje zdravlje, stavili na uslugu pacijentima – navela je za Srpskainfo predsjednica Udruženja, Živana Vuković Kostić.

Tokom protesta ispred UKC RS, Aleksandar Kljajić iz Udruženja medicinskih sestra i tehničara rekao je da daju podršku ministru Šeraniću u njegovoj borbi protiv sankcija koje su nepravedno uvedene i da će nastaviti da ga podržavaju do “njegove konačne pobjede”.

(Srpskaibnfo)

CATEGORIES
Share This