Lopare: Napreduju radovi na konaku i izgradnji puta do manastira u Rožnju

Lopare: Napreduju radovi na konaku i izgradnji puta do manastira u Rožnju

Radovi na uređenju konaka manastira svetog proroka Jeremije u Rožnju na Majevici napreduju punom dinamikom.

„Od sredstava koja su prikupljena na donatorskoj večeri održanoj 6. marta ove godine u Loparama postavljena je stolarija na objekat“, saopštio je ispred građevinskog odbora Zoran Ilić, sveštenik iz Boljanića i član građevinskog odbora.

On je rekao da su od navedenih sredstava urađene unutrašnje pregrade, razvedene instalacije vode i elektro-instalacije u objektu, te urađene staze i pločnik oko konaka.

„Nadamo se da će lijepo vrijeme i vrijedni radnici uspjeti da do slave hrama svetog proroka Jeremije koja 14. maja, urade najveći dio radova kako bi se izvršilo osvećenje konaka“, rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima osvećenje konaka će izvršiti Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Ilić je naveo da se vrši rekonstrukcija puta do manastira iz pravca Priboja, gdje su svoj doprinos dali Rudnik i termoelektrana Ugljevik, na čelu sa direktorom Čedomirom Stojanovićem, koji su obezbijedili tucanik, prevoz materijala vrši firma Kolonija.

Dio ovog puta je asfaltiran, a trenutno se asfaltira dionica puta između zaeoka DŽemat i Panjika, do spomenika garde Panteri, finansirana od strane Vlade RS.

ISTOK

CATEGORIES
Share This