Lončarević: Turistički vaučeri pomažu oporavak turizma

Lončarević: Turistički vaučeri pomažu oporavak turizma

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević smatra da će turistički vaučeri pomoći oporavak turističkog sektora i ukupno privrede Republike Srpske.

“Mjera Vlade Republike Srpske poboljšaće posjetu, pogotovo domaćih turista. Turistička organizacija Republike Srpske biće na usluzi građanima. Već nam se javljaju turisti i vlada interesovanje”, rekao je Lončarević

Prema njegovim riječima, prošle godine iskorišćeno je 47.000 do 50.000 turističkih vaučera.

“Sad su građani bolje upoznati. Javlja nam se i naša dijaspora”, rekao je on.

Lončarević je rekao da podaci pokazuju da će Republika Srpska ove godine biti izuzetno posjećena.

“Imamo podatke da će u narednih pet-šest mjeseci, u odnosu na prethodne mjesece biti više od 50 odsto posjeta, 40 odsto više noćenja i 30 odsto više boravišne takse”, naveo je on

Lončarević je rekao da se u banjskom turizmu bilježi porast posjeta za 37 odsto.

“Naše banje nisu više samo mjesta za liječenje jer imaju sve prateće sadržaje za kvalitetan odmor. U Republici Srpskoj imamo zavidnu ponudu, atraktivne destinacije Banju Vrućicu, Banju Kulaši, Višegrad, nacionalne parkove Kozara, Drina, Sutjeska, ali i brojne manifestacije, festivale, moto susrete, regate”, rekao je Lončarević.

On je rekao da je turizam oblast koja je bila najviše pogođena zbog pandemije virusa korona, ali i oblast koja se najbrže oporavlja.

Srna

CATEGORIES
Share This