Kokain u Doboju samo deseti dio kolumbijskog tovara?

Kokain u Doboju samo deseti dio kolumbijskog tovara?

 

Kako piše portal UNA, kokain je zapravo otkriven 29. jula u luci Vasland u Belgiji, kada su lokalne vlasti zaplijenile 734 kilograma kokaina koji je bio sakriven među tovarom šećera.

Tamošnji mediji objavili su da su kokain zaplijenili carinici i policija iz Antwerpena, kada su na kontrolnom punktu pregledali kontejner sa tovarom šećera, koji je dopremljen iz Kolumbije. Radilo se o ogromnoj količini šećera sa natpisom “Samara azucar”, a istragu o tom slučaju sprovodi Tužilašto Istočne Flandrije.

Dobro upućeni izvori UNA portala kaže da su nakon otkrivanja 734 kilograma kokaina, belgijski carinici palete sa šećerom pustili u opticaj dalje prema kupcima. Jedna od isporuka šećera “Samara azucar” stigla je kupcu u Doboju. U paletama sa šećerom u skladište su dopremljene i palete sa 73 kilograma kokaina.

Tovar je u BiH dopremljen 2. avgusta, a još se utvrđuje kako je ova količina “promakla” carinicima u Antverpenu, odnosno ko stoji iza svega ili je u pitanju “zalutala isporuka”.

Zbog zaplijenjenog kokaina u BiH zasada niko nije uhapšen, a u policiji navode da se na slučaju intezivno radi.

Podsjetimo, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS 16. avgusta na području Doboja je zaplijenila 73 kilograma kokaina. Kako je tada saopšteno da je kokain u BiH transportovan sakriven u pošiljci sa drugom naručenom robom (šećer), koja se uvozila u BiH. Naveli su da istragu o svemu sprovodi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partneskim agencijama Evropske unije i Evropolom.

UNA

CATEGORIES
Share This