Kazne za kršenje policijskog časa neosnovane!?

Kazne za kršenje policijskog časa neosnovane!?

Sud u Prijedoru presudio je u korist građanina koji je prekršajno kažnjen zbog kršenja zabrane kretanja za vrijeme policijskog časa. Nije postojao osnov za kažnjavanje jer Republički štab za vanredne situacije nije državni organ, navodi se u presudi suda.

Osnovni sud u Prijedoru oslobodio je odgovornosti lice koje je kažnjeno prekršajno zbog kršenja zabrane kretanja za vrijeme policijskog časa u Republici Srpskoj. Prijedorčanin je kažnjen od strane policije u Prijedoru 13 aprila ove godine zato što je zatečen u vozilu na ulici u 20 časova i 30 minuta pola sata nakon početka policijskog časa.

Opravdanja da ide u hitnu pomoć nisu ga spasila prekršajne prijave ali je zatraženo sudsko odlučivanje. Sud je donio rješenje kojim Prijedorčanin nije kriv iz razloga što se naredba Republičkog štaba za vanredne situacije koji je propisao kazne i zabranio kretanje ne može smatrati za obavezujuću jer se ne radi o državnom organu.

To znači da oni koji su platili kaznu za kršenje policijskog časa to nisu morali da urade tvrdi narodni poslanik Draško Stanivuković. Nevjerovatno je da je došlo do ovakve situacije ali to je nešto na šta smo ranije upozoravali tvrdi Stanivuković.

Zabrinjava to što nema ni reakcije ni bilo čije odgovornosti tvrdi Stanivuković.

Republički štab za vanredne situacije na čelu sa Radovanom Viškovićem predsjednikom Vlade Republike Srpske prvi zaključak o ograničenju kretanja donio je 21. marta. Oni građani koji su kršili zabranu kažnjavani su prekršajno novčano iznosom od 500 do 1500 maraka.

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS