KALINOVIK: Dogovoreno asfaltiranje 5 kilometara puta do kraja godine

KALINOVIK: Dogovoreno asfaltiranje 5 kilometara puta do kraja godine

Rekonstrukcija puta Dobro Polje-Kalinovik u dužini od pet kilometara trebalo bi da bude realizovana u ovoj godini, dogovoreno je na današnjem sastanku načelnika ove opštine Mileve Komlenović i vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenada Nešića.

Komlenovićeva je izjavila Srni da je to gorući problem za ovu opštinu jer je riječ o regionalnom putu koji je u jako lošem stanju.

“Ne može se raditi parcijalna rekonstrukcija, nego se mora presvući asfaltom kompletnih pet kilometara uz ostale rekonstrukcije. Nešić je bio sa saradnicima, tehničkim direktorom, nadzornim odborom i postigli smo dogovor da će se pristupiti tim radovima u narednom periodu, što bi bilo realno za ovu budžetsku godinu”, rekla je Komlenovićeva.

Ona je dodala da nije bilo riječi o vrijednosti radova jer je to u nadležnosti preduzeća.

Komlenovićeva je napomenula da postoji i projekat o asfaltiranju makadamskog pravca prema Ulogu, u dužini od pet kilometara, napomenuvši da je opština sopstvenim sredstvima uradila projekat prije više od 12 godina.

“To su reference regionalnog puta, dosta je zahtjevan i skup, a mali broj vozila tuda prolazi, ali prosto bi nama bilo važno i povezivanje do Uloga preko Morina. To je dugoročna investiciona priča. Imamo to u budućim planovima”, dodala je Komlenovićeva.

(Katera)

CATEGORIES
Share This