Još jedan napad na pravoslavni hram: Opljačkana srpska crkva u Petrinji

Još jedan napad na pravoslavni hram: Opljačkana srpska crkva u Petrinji

Policija traga za počiniocem koji je u nedjelju 26. februara, u ulici Brezje u Petrinji provalio u crkvu i ukrao prilog koji su vjernici ostavili.

U nedjelju uveče, za sada nepoznate osobe, provalile su u pravoslavnu crkvu Svetog Spiridona Čudotvorca u samom centru Petrinje i tom prilikom je odnijet novac, saopštio je paroh petrinjski Saša Umičević.

Policija je saopštila kako se traga za počiniocem koji je u nedjelju 26. februara, u ulici Brezje u Petrinji provalio u crkvu i ukrao prilog.

Dodali su i kako će zbog ove teške krađe nadležnom državnom tužilaštvu biti podnijeta krivična prijava protiv nepoznatog počinioca.

– Iako je hram Sv. Spiridona još u fazi izgradnje, isti se već nekoliko puta našao na meti lopova i vandala, a posljednji slučaj se dogodio u maju 2022., kada je mlađa muška osoba oskvrnavila hram ispisavši ustaške simbole na ulaznim vratima i zidovima zvonika. Nadamo se da će najnoviji događaj biti posljednji u tužnom nizu takve vrste, a da će svi oni koji su se drznuli da udare na svetinju Božiju prići pokajanju – stoji u Fejsbuk objavi petrinjskog paroha, prenosi Novosti.

CATEGORIES
Share This