Iz VSTS-a obrukali Tadićevu: Smjena je pokazatelj rada!

Iz VSTS-a obrukali Tadićevu: Smjena je pokazatelj rada!

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine reagovao je na učestale objave državne tužiteljke Gordane Tadić na Facebooku, a objava o ocjeni njenog rada privukla im je posebnu pažnju. Ističu da je uspjeh Tadić njena lična interpretacija s obzirom na to da ocjena koju je dobila u stvarnosti znači dobar 3.

Državna tužiteljka Gordana Tadić pohvalila se na društvenim mrežama ocjenom rada koju je dobila za 2021. godinu kao glavna tužiteljica Tužilaštva BiH. Ona je označila da se osjeća ponosno te je objavila fotografiju ocjene u kojoj stoji “dobro obavlja funkciju glavnog tužioca” .

Tadić je prijateljima na Facebooku ocjenu pružila kao dokaz kvalitetnog obavljanja funkcije, međutim iz VSTS-a su je podsjetili na to da je disciplinski postupak i smjena s funkcije zapravo pravi pokazatelj njenog rada.

“Kada je riječ o Facebook objavi Gordane Tadić od 21. aprila 2022. godine u kojoj navodi svoju ocjenu rada u kontekstu premještanja s mjesta glavne tužiteljke Tužilaštva BiH na mjesto tužiteljke Tužilaštva BiH, podsjećamo javnost da Gordana Tadić nije smijenjena sa pozicije glavne tužiteljke Tužilaštva BiH zbog ocjene rada.

Gordana Tadić je premještena sa mjesta glavne tužiteljke Tužilaštva BiH na mjesto tužiteljke u navedenom tužilaštvu zbog utvrđene disciplinske odgovornosti tužene zato što je propustila postupiti u skladu sa relevantnim odredbama pravilnika o TCMS-u (Sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima) i zaključku Savjeta od 17. i 18. decembra 2014. godine, te što je suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH propustila da pokrene postupak personalnih sigurnosnih provjera uposlenika Tužilaštva BiH i postupiti u skladu sa zaključkom VSTS-a BiH od 17. jul 2019. godine”, rekli su iz VSTS-a.

Osim što je Tadić pomiješala babe i žabe povezujući svoju smjenu sa ocjenom koju je dobila za rad u prošloj godini, ona je čini se pokušala i dezavuisati javnost, odnosno nametnuti ocjenu dobro kao nešto pohvalno. Iz VSTS-a kažu da Tadić jeste dobila ocjenu “dobro”, ali da svoj uspjeh ne interpretira baš najbolje.

“Ocjena koju tužiteljka Tadić spominje kao uspjeh u radu je pitanje lične interpretacije”, rekli su iz VSTS.

(Klix)

CATEGORIES
Share This