Iz “Pavgorda” tvrde: Nijedan radnik neće biti ugrožen

Iz “Pavgorda” tvrde: Nijedan radnik neće biti ugrožen

Nijedan radnik i nijedno radno mjesto u Fabrici glinice “Birač” a. d. neće biti ugroženo, a sva radnička prava sigurno će biti zadržana, tvrde u kompaniji “Pavgord”.

“Naš cilj nije da bilo koga ostavimo bez posla niti da mu nanesemo štetu, naprotiv. Zajedno sa upravom “Alumine” stvorićemo uslove za nova zapošljavanja i nova radna mjesta prije svega, građana regije Birča”, naglasili su u saopštenju iz “Pavgorda”.

Oni tvrde da su informacije koje su se pojavile u javnosti nakon prodaje/otkupa potraživanja republičkih institucija u stečajnom postupku nad Fabrikom glinice “Birač” netačne i zlonamjerne.

U saopštenju kažu da je Vlada Republike Srpske, upravo prihvatanjem ponude Kompanije “Pavgord”, između ostalog, omogućila povezivanje radnog staža radnicima “Alumine”.

“Apelujemo na radnike, ali i na javnost Republike Srpske da ne nasijedaju na političke spletke i poluinformacije koje plasiraju pojedinci, ali i pojedine političke opcije. Takođe, pozivamo sve one koji imaju dobru namjeri da zajedno podignemo na još veći nivo i “Aluminu” i njen rad, jer smo svi svjesni značaja ovog preduzeća”, ističe se u saopštenju.

Iz Kompanije “Pavgord” navode da će dati maksimalan doprinos svakoj budućoj saradnji sa novim partnerima koje očekuju kako iz regiona, tako i sa svjetski priznatim i poznatim imenima.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da za 43 miliona KM proda potraživanja institucija Srpske od Fabrike glinice “Birač” u stečaju preduzeću iz Foče “Pavgord”, a rok za plaćanje je 12. septembar.

Radnici “Alumine” tražili su da Vlada povuče odluku o prodaji potraživanje, o čemu je portal CAPITAL pisao u petak:

Kapital

CATEGORIES
Share This