Ideale odloži na ormare

Ideale odloži na ormare

Uprkos ludostima koje su nam plasirane i prošle nedelje, mi smo nastavili da gutamo, ćutimo i smeškamo se. Radimo to dosta dugo, uostalom kao i svako drugo telo kome se mozak odlio, a i zato što je tako lakše. Možda nas pomaze po glavi i pohvale, pa nešto i ućarimo. Jerbo nam je i ministar pravde nagovestio da će tolerisati samo one bez pameti i kičme. Svi drugi će biti kažnjeni.

I nije da mladi Bukejlović ima nešto protiv slobode govora. Naprotiv. Samo bi da odredi ko je ima i kolika ona treba da bude. Imate slobodu da hvalite vlast, a zakonski treba stući svakog koga interesuje kako neko može obavljati šest funkcija, a da nije u sukobu interesa, na primer.

Doduše, kad smo videli, a bogami i čuli Obrenku Kako Se Zove Slijepčević, bilo nam je mnogo jasnije zašto ovde ni jedan funkcioner nije u sukobu interesa. Kako Se Zove je tu i postavljena da poravna sve što štrči i sukob pretvori u saglasje interesa. Radi to uspešno od 2009, a nakon nastupa u kome je bezuspešno dozivala Travoltu, nastaviće sa Groznicom skupštinske večeri i u godinama pred nama. Slijepčević je pokazala da je veća Nataša i od Nataše Obadaš Se Radulović, što se, na početku mandata ovog saziva, činilo kao nemoguće i nedostižno.

U oblandu, ali jednako uvredljive, uvijene su poruke i ostalih prvaka koji nas ubeđuju da je ovo najbolji od svih svetova, a juriš bosih i u ritama ka vrhovima ekonomskog napretka- nezaustavljiv. Još nam je važnije, kažu, to što je naš uspeh komšijama, a posebno onima u drugom entitetu, izvor zavisti i pojave čira na želucu.

Za to je dakako najzaslužniji najbolji među nama što je prepoznala i Privredna komora, pa ga je okitila svojim priznanjem za doprinos razvoju večito poslednjih.

Razvijam vas decenijama, a vi i dalje žgoljavi. Nije lako od takvih pitu praviti, ali, evo, ne odustajem ni sa sputanim nogama. Rekao sam „NE!“ Americi i Britaniji jerbo me ne vole. A, ako ne vole mene, ne vole ni vas, to je jasno. Dobro je pa osim Rusa imamo i braću Kineze. Reče mi jedan čovek da su radi da kupe papire koje štampamo. Kad dođe na naplatu, onda ćemo razmišljati šta ćemo. Uostalom, da ste bolji, bolje bi vam bilo. Do mene vam nije. Ja sam, kao što vidite, sebe razvio i obogatio. To što vas pas nema za šta da ujede je vaš problem”, rekao je baja i primio nagradu.

Onda je dodao da radnici ovde ima da budu cenjeni u realnom sektoru, jerbo je javni, što će reći državni, rezervisan za precenjene- u narodu poznatije kao radnike stranke.

Šta biste vi? Da ne nagradim one koji su radili na terenu i doneli nam pobedu? Da nismo pobedili ne bih mogao da vladam, budžet trošim kao da je moj, promenim zakone i sve podesim kako mi odgovara. Sad ću da kao miševe hvatam one koji mi se ne sviđaju”, slavodobitno je situaciju objasnio baja.

Poput njega i ostatak ekipe je dao sve od sebe da razvije republiku. Ali, avaj, kako to obično biva, republika je kopnela, a uspeli su da razviju samo sebe. No, odustati neće dok neko ne lipše. Primer je Mrkonjić Grad, rekla je Željka na proslavi četvrt veka stranke u ovoj opštini, koji sigurno ne bi bio to što danas jeste da ga čitave 2,5 decenije ne razvija SNSD.

Da nije bilo nas, Mrkonjićanima ne bi svanulo u inostranstvu. Ostali bi ovde i patili se kao i ostali. Ovako, mnogi su na vreme videli da ih sunce ovde grejati neće, pa su spakovali kofere, snašli se i sada pomažu onima koji su ostali, a samim tim i nama. Nije kao da su nam se zahvalili što je dece iz Mrkonjića više u školama po belom svetu nego ovde. Ali, ako. Ne tražimo mi zahvalnost, mi to radimo za dobrobit našeg naroda i republike i ne odustajemo”, rekla je Željka.

Stanovnici su, videvši i ovo, sabrali dva i dva. Stranka je ovde glavna, zaposela je republiku, da ne kažemo državu.

Kaže baja istinu kad mu odgovara. To je uglavnom kad nešto savetuje, što će reći, preti. Sad vidimo da je iskren bio kad je rekao da možeš biti najbolji student, borac, radnik ili inženjer, ali ako nisi u sistemu vlasti, sve je uzalud.

Zato su u Prijedoru osnovali Asocijaciju boraca u bajinoj stranci.

Možda će, koliko naredne nedelje, neko otići i korak dalje.

Učlaniti RS u SNSD i osnovati Asocijaciju republike u stranci.

Jeste potez očajnika, ali, kako stoje stvari, i jedina šansa da se sačuva neko javno preduzeće, šuma, rude i preostalo stanovništvo. Od svojih još nisu počeli da otimaju.

CATEGORIES
Share This