Heroj iz Gradiške pritrčao u pomoć porodici iz Srbije

Heroj iz Gradiške pritrčao u pomoć porodici iz Srbije

Prije nekoliko dana na granici Republike Srpske i Crne Gore desila se dramatična situacija u kojoj je Dario Šarić spasio dječaka Strahinju Jovanovića (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije.

Dario Šarić i njegova djevojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori, međutim nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumente, te su morali napustiti autobus.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo provesti vikend kad već nismo gdje smo planirali, naišao je automobil BG tablica i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje djece – priča za naš portal Bojana Šarkan.

Vidjeli su da nešto nije uredu i pritrčali su prema automobilu.

– Dario je dječaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklijevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku, niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne hitna pomoć, što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu on se borio za Strahinju koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje – kaže nam Bojana.

Kako nam kaže Bojana, ustanovljeno je da je dječak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Porodica Jovanović je iz Surčina, a dječaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gdje će dobiti svu potrebnu terapiju.

– Jutros su nam se javili majka Kristina Jovanović i Strahinja, izrazili su zahvalnost što su i podijelili na društvenim mrežama – kaže Bojana.

– Sa ovim svim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji – zaključila je za Gradiskalive.com Bojana Šarkan.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This