Droga u Doboj dopremljena iz Kolumbije preko Holandije

Droga u Doboj dopremljena iz Kolumbije preko Holandije

Prema Raportovim informacijama, radi se o čistom kokainu koji je uvezen iz Kolumbije, a procijenjena tržišna vrijednost je pet miliona KM. Istražitelji su do informacija o pošiljci došli putem aplikacije Sky, a kako je Raportu rečeno, iz Kolumbije je u Evropu stigla preko Holandije, odakle se dalje distribuirala.

MUP RS u Doboju je zaplijenio 73 kilograma kokaina. Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ogromna količina kokaina zapljenjena je sinoć, u sklopu međunarodne istrage u koju je uključeno Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom.

“Policijski službenici MUP-a RS nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga”, stoji u saopštenju MUP RS.

Prema informacijama portala Raport, radi se o čistom kokainu koji je uvezen iz Kolumbije, a procijenjena tržišna vrijednost je pet miliona KM. Istražitelji su do informacija o pošiljci došli putem aplikacije Sky, a kako je Raportu rečeno, iz Kolumbije je u Evropu stigla preko Holandije, odakle se dalje distribuirala.

“Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge “kokain” u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zapljenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više miliona EURA”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Do sada niko nije uhapšen.

Nezvanično, droga je navodno pronađena u šećeru u jednom skladištu u Doboju.

(BN Foto: MUP RS, ilustracija Raport)

CATEGORIES
Share This