“Dozivao je pomoć, ali niko nije mogao da mu priđe” Očevidac opisao stravičnu nesreću u kojoj je muškarac živ izgorio

“Dozivao je pomoć, ali niko nije mogao da mu priđe” Očevidac opisao stravičnu nesreću u kojoj je muškarac živ izgorio

Gurao je vrata, dozivao je pomoć, molio da mu neko pomogne. Svi smo trčali ka njemu, ali niko nije uspio da mu priđe.

Ovako za Blic priča Milica koja se u ponedjeljak 16. avgusta oko 22 sata našla u Bulevaru oslobođenja kada se automobil, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, zakucao u banderu nakon čega je došlo do eksplozije i vozač je, zarobljen u automobilu, živ izgorio.

Policija poginulog muškarca trenutno vodi kao NN lice jer su automobil i sva dokumenta izgorjeli, te se radi DNK analiza koja treba da utvrdi ko je nastradali.

– Policija ima određene sumnje, ali DNK analiza mora to da potvrdi – kaže nezvanično izvor Blica.

Kako se saznaje, tijelo nesrećnog muškarca poslato je na obdukciju, a biće rađene i toksikološke analize koje treba da utvrde da li je u trenutku nesreće vozač bio pod dejstvom alkohola ili drugih supstanci.

Svjedoci užasa kažu da se vozilo kretalo jako velikom brzinom nekoliko sekundi prije nesreće.

– Vraćala sam se iz parka i vidjela sam automobil koji je išao veoma brzo kroz bulevar. On je narednih pedeset metara ubrzavao i onda se zakucao u banderu. Puklo je kao da je bomba pala – objašnjava ona za Blic.

Kako navodi, svi koji su se u tom trenutku našli u blizini odmah su pojurili da pokušaju da pomognu muškarcu koji je još bio u svjesnom stanju i pokušavao je da izađe iz smrskanog automobila.

– Trčala sam ka automobilu iz kog je izlazio dim sa zadnje strane. Vozači su naglo kočili, vadili aparate za gašenje, ljudi sa stanice su dotrčali. Svi smo pojurili da mu pomognemo. Čula sam da je gurao vrata, vikao: “Pomoć, pomozite mi!” ali niko nije uspio da mu priđe. Za manje od minut kako se slupao automobil je eksplodirao – prepričava Milica.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Prema njenim rečima, vatrogasci, Hitna pomoć i policija stigli su za svega nekoliko minuta, ali je već bilo kasno.

– Auto je izgorio za dvije, tri sekunde. Svi smo se odaljili od njega i šokirani posmatrali užas koji je bio ispred nas – dijelovi auta su bili razbacani po putu, a bandera je bila skroz isčupana, on je preminuo – rekla je ona.

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 22.30 časova u Bulevaru oslobođenja kod Osnovne šokole “Filip Filipović” kada je automobil, iz za sada, nepoznatih razloga udario u banderu. Na mjestu nesreće vide se tragovi gde je automobil izgorio.

Na mjestu nesreće na ulici nema tragova kočenja, te se utvrđuje da li je vozač uopšte mogao da zaustavi automobil, da li je došlo do nekog kvara na vozilu ili je toliko brzo vozio da nije ni stigao da odreaguje.

Policija je obavila uviđaj, a skinuti su i snimci sa sigurnosnih kamera, koje se nalaze u ovoj ulici, kako bi se utvrdilo kako je došlo do nesreće.

Sumnja se da je do eksplozije došlo jer je automobil bio na plin, međutim i to se trenutno provjerava. Tužilaštvo se o ovom slučaju nije zvanično oglašavalo, piše Blic.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This