Dodik preuzeo ulogu šefa policije: Po njegovom nalogu počela hapšenja u Banjaluci

Dodik preuzeo ulogu šefa policije: Po njegovom nalogu počela hapšenja u Banjaluci

Akcija je počela sinoć u večernjim časovima, a do sada je na području Banjaluke privedeno više osoba.

Na području Banjaluke u toku su brojne policijske aktivnosti i privođenja zbog ubistva načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Akcija je počela u večernjim časovima, a do sada je na području Banjaluke privedeno više osoba.

– Uglavnom se radi o osobama koje imaju teška krivična djela u svojim biografijama i koji se dovode u vezu sa pojedinim kriminalnim grupama. U toku su brojni pretresi – pojasnio je izvor portala Srpskainfo.

Dalje je naveo da se za sada ne može govoriti o njihovim ulogama, a da su svi poznati policiji.

Podsjetimo da je, iako nema zakonsko upotište za to, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas najavio ovu akciju, navodeći da će biti hapšenja večeras u Banjaluci.

Dodik je ovo rekao nakon što se Republičko javno tužilaštvo saopštilo da je Milorad Dodik u javnost iznio netačne informacije u vezi “slučaja ubijenog načelnika Sektora kriminalističke policije u Prijedoru”, koje su usmjereni na omalovažavanje rada tužilaštava, pa čak i na targetiranje pojedinih tužilaca od strane pojedinih državnih struktura, sa ciljem stavljanja pod kontrolu tužilaštava i određenih djelova Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji nisu pod političkim uticajem.

Kako saznajemo policijska akcija u Banjaluci se provodi bez znanja tužilaštava Republike Srpske i BiH.

(BN Foto: Ilustracija)

CATEGORIES
Share This