Djeca poginulih boraca i dalje na marginama društva

Djeca poginulih boraca i dalje na marginama društva

Gorica Cerovina iz Pala, dijete poginulog borca, uputila je otvoreno pismo svim medijima koje vam ovim putem prenosimo u cjelosti.

„Poštovani mediji,

Obraćam vam se ovim pismom izražavajući opravdanu zabrinutost da će mi moja politička neopredijeljenost ponovo biti prepreka na putu ka zaposlenju u organima javne uprave, konkretno u Opštinskoj upravi Opštine Pale u kojoj sam nastanjena, istovremeno očekujući od vas, da kao slobodni mediji, u sveopštoj uzurpaciji ljudskih i građanskih prava i sloboda skrenete pažnju javnosti na problem koji se potpuno odomaćio u našoj praksi i koji tjera mlade ljude iz ove zemlje.

Naime, prijavila sam se na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi Opštine Pale, na poziciju – viši stručni saradnik za vođenje glavne knjige i pomoćnih knjiga u trezorskom sistemu poslovanja za Operativnu jedinicu II, objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske broj 107 od 19.12.2019. godine.

Konkursna procedura je u toku, a moj jedini protivkandidat na pomenutom konkursu je osoba sa završenim privatnim fakultetom koja je već neko vrijeme zaposlena na ovom radnom mjestu i kojoj je to jedino radno iskustvo u struci. Javna je tajna da je planirano da se ta osoba sprovođenjem konkursne procedure i zadrži na ovoj poziciji, odnosno da je, žargonski rečeno, „konkurs raspisan za nju“, što mi je dalo motiv da vam se obratim na ovaj način.

Završila sam Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao jedan od boljih studenata, imam osam godina radnog iskustva u struci i dijete sam poginulog borca Vojske Republike Srpske.

Stoga javno postavljam pitanje načelniku opštine Pale i predsjedniku opštinske boračke organizacije:

Koji kriteriji će presuditi u korist mog protivkandidata?!

Da li će se i kada početi vrednovati kvalitet, kompetencije, ali i žrtve porodica poginulih boraca?

Imamo li pravo da živimo i radimo u ovoj opštini i ovoj državi kao slobodni, politički neopredijeljeni ljudi, ili je budućnost ipak negdje izvan naših granica?

Ako je odgovor ovo drugo, neka onda i problem sa kojim se suočavam posluži kao još jedan u moru odgovora na pitanje zašto ljudi napuštaju ovu zemlju“

Gorica Cerovina

CATEGORIES
Share This

COMMENTS