Cijena rada u ERS ide na 165 KM !?

Cijena rada u ERS ide na 165 KM !?

Kako saznaje naš portal uskoro će predstavnici Sindikata ERS zatražiti od rukovodstva ovog preduzeća povećanje cijene rada sa sadašnjih 150 KM na 165 KM.

Iz ugla radnika opravdano, jer iako je došlo do jednog povećanja sa 140 KM na 150 KM to je bilo nedovoljno da se nadomjesti nekontrolisan rast cijena na našem tržištu.

Primjera radi, prije pet godina za jednu cijenu rada (140 KM) se moglo kupiti oko 89 litara nafte, a po trenutnim cijenama ovog energenta i sa cijenom rada od 150 KM svega oko 43 litra. Ako dođe do eventualnog povećanja na 165 KM, za tu cifru na pumpama ćete moći utočiti 46 litara nafte. Namjerno smo poređenje radili u odnosu na cijenu nafte, jer je njen skok opravdanje svih poskupljenja, pa čak i meda, iako se građani šaljivo pitaju zašto, kad pčele ne lete na gorivo.

Rukovodstvo bi rado povećalo cijenu, ali je za sada teško izaći u susret radnicima, jer ova cijena struje nije dovoljna da pokrpi primanja zaposlenih ako bi došlo do povećanja paleta.

Zato se očekuje odugovlačenje do pred same izbore, a onda nakon izbora bez obzira ko će biti vlast slijedi neminovan skok električne energije za potrošače.

Nekad bilo…

Kroz Staru Hercegovinu

CATEGORIES
Share This