Bujična poplava odnijela puteve “Ponovo nas je zadesila katastrofa, odsječeni smo od svijeta” (FOTO)

Bujična poplava odnijela puteve “Ponovo nas je zadesila katastrofa, odsječeni smo od svijeta” (FOTO)

Jaka kiša ponovo je izazvala pravi kolaps u ivanjičkom selu Brusnik. Izlili su se planinski bujični potoci, a kako propusti nisu mogli da prime svu tu vodu na glavnom putu kroz ovo selo nastao je potop.

Ponovo nas je zadesila katastrofa. Put je opet totalno uništen, odsječeni smo od svijeta. Na mjestu gdje je bio put, sada je rijeka. Plašimo se da vodena bujica ne uđe u kuće, jer još jače padavine su najavili narednih dana – kažu mještani Brusnika.

FOTO: RINA
FOTO: RINA

Za sada nisu ugroženi stambeni objekti u ovom ivanjičkom selu, a mehanizacija je upućena na teren i intenzivno se radi na čišćenju puta.

– Bujica je na put nanijela i drveće i balvane, putni pravac je neprohodan. Na licu mjesta već nekoliko sati su mašine i otpušen je propust. Očekujemo da ovaj problem uskoro bude riješen, i da se vodena stihija povuče – izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsjednik opštine Ivanjica, prenosi Blic.

Ovo ivanjičko selo poplavljeno je i početkom septembra, kada je pričinjena velika materialna šteta na kućama i na istoj putnoj infrastrukturi koja je i sada ponovo stradala.
(Srpskainfo)
CATEGORIES
Share This