Bilećanin Savo Milojević najmlađi doktor medicinskih nauka u RS

Bilećanin Savo Milojević najmlađi doktor medicinskih nauka u RS

S ponosom predstavljamo Savu Milojevića, najmlađeg doktora medicinskih nauka u RS. Medicinski fakultet u Foči upisao je 2016 i vrlo brzo svrstao se u red najboljih i najvrednijih studenata.

– Shvativši da sami biramo šta će nam biti čovjek koji stoji naspram nas, da nas to određuje i definiše prema svemu, jasno nas preobražava u profesiji, vodi do vjere ili nevjere, u savjesti do čojstva ili nečovještva, na samom pocetku mojih studija utemeljio sam sintagmu da jedini istinski put moje budućnosti JESTE i BIĆE medicina. Taj postulat traje danas i trajaće do vječnosti.
Da je medicina moj san pokazuju i ocjene u indeksu sa prosječnom ocjenom 9,70., što me ujedno čini jednim od najboljih studenata na fakultetu. U prilog tome govore i priznanja koja sam dobio za vrijeme studija, među kojima izdvajam Fondaciju Dr Milan Jelić, Fondaciju Dr Valentina Vrtikapa, Fondaciju Bosana i SPKD Prosvjeta u Mostaru.
Vodeći se iskonskim, hilandarskim i savremenim medicinskim kodeksima, njegujući vrline i karakter dat od Gospoda i stečen vrijednim radom mojih roditelja, sebe kao doktora medicine od jula 2022. godine vidim kao čovjeka koji nije lakom na novac i koga ne rukovodi srebro, već ljubav ka onome koga je bolest dovela do moga praga, iza koga se nalazi njegova vjera i nada. Pritom, kao neko ko posjeduje ljubav ka čovjeku, bez obzira da li ja bio specijalista interne medicine ili hirurgije, nastojaću da svoje znanje i upotrijebljen rad na prestolu izlječenja, bude isključivo na korist mojim pacijentima, uz jedinu nagradu-da me ne zaborave u svojim molitvama – kaže Sava.

Radio Bileća

CATEGORIES
Share This