Amerikanci objavili koliko su “teški” Brega, Čola, Dino Merlin, Severina…

Amerikanci objavili koliko su “teški” Brega, Čola, Dino Merlin, Severina…

Osim što se pozabavila njihovom imovinom objavila je i njihove, na svoj način interpretirane biografije.

Đoković – 220 miliona dolara

Najuspješniji srpski teniser Novak Đoković posjeduje imovinu neto vrijednosti 220 miliona dolara.

Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena s karijerom ispunjenom impresivnim pobjedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge.

Jedini je muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere na ATP listi je u pet navrata bio najbolje rangirani igrač.

Luka Modrić – 75 miliona dolara

Luka Modrić hrvatski je fudbaler koji ima neto vrijednost od 75 miliona dolara, piše “Celebrity net worth”.

Fudbaler Real Madrida mnogi ocjenjuju kao jednog od najboljih veznjaka svih vremena, ako ne i najboljeg u istoriji fudbala, a naširoko je priznat kao najveći hrvatski igrač koji je ikada navukao kopačke.

Nakon što je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu kao 16-godišnjak se probio do Totenhema i dugo godina igrao u engleskoj Premijer ligi. S odlaskom u Madrid zavrijedio je mjesto među najvećim fudbalerima svih vremena, a hrvatsku reprezentaciju, kao njen ponosni kapetan, poveo do drugog mjesta na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Dino Merlin – 100 miliona dolara

Kantautor i producent Dino Merlin ruši sve stereotipe kad je muzika u pitanju.

Neto vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspješnijih muzičara iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature, stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko.

Samostalnu karijeru započeo je 1991. godine i objavio osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području cijele jugoistočne Europe u posljednjih dvadeset godina.

Zdravko Čolić – 20 miliona dolara

Pjevač Zdravko Čolić koji ima neto vrijednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvijezda u regiji.

– Vrlo je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija – navodi “Celebrity net worth”.

Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u nevjerojatnim tiražima širom Jugoslavije, a prelazili su 700.000 primjeraka. Snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pjevač kojemu je dodijeljena dijamantska ploča te diskografske kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspio napuniti šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom “Ono malo sreće” i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov muzički uspjeh.

Goran Bregović – 20 miliona dolara

Kompozitor i tekstopisac Goran Bregović može se pohvaliti bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranimsuradnjama. Njegovo bogatstvo ravno je Čolićevom. Bregović je ujedno i pjevač, ali svira i gitaru i bas.

Početnu popularnost stekao je kao vođa, autor pjesama i gitarist grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. godine. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući “Dom za vješanje”, “Gluvi barut”, “Kuduz”, “Arizona Dream”. Komponova je pjesme za mnoge popularne muzičare uključujući Igi Popa.

Severina Vučković – 5 miliona dolara

Severina Vučković hrvatska je pop-folk pjevačica koja ima neto vrijednost od 5 miliona dolara, piše “Celebrity net worth” i nastavlja:

– Rođena je u Splitu, SR Hrvatska, Jugoslavija, u aprilu 1972. godine. Jedna je od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj i na Balkanu te je 2006. godine proglašena jednom od 100 najuticajnijih Hrvatica.

Severina Vučković predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu 2006. i završila na 12. mjestu. Bila je ‘najguglanija‘ osoba u Hrvatskoj i Sloveniji 2015. godine. Vučković je debitantski studijski album izdala 1990. godine, a iza sebe ima ukupno 11 studijskih albuma, tri EP-ja i četiri live albuma. Severina je 2004. bila upletena u međunarodni skandal kada je na internet procurila snimka seksa na kojoj su ona i jedan biznismen. Severina je tada bila u braku. Godine 2012. dobila je dijete s drugim biznismenom. Severina se 2015. udala za Igora Kojića.

Portal, osim što krivo piše da je bila udata u jeku seks skandala, ne navodi kako se Severina u međuvremenu i razvela od Kojića, prenosi Avaz.

Avaz

CATEGORIES
Share This