“Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas” Episkop Fotije ovako je reagovao na potez odlazećeg visokog predstavnika

“Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas” Episkop Fotije ovako je reagovao na potez odlazećeg visokog predstavnika

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da je posljednjim političkim dešavanjima u BiH ugrožen srpski identitet i pozvao Srbe na jedinstveno djelovanje sa porukom – ako je Bog sa nama, ko će protiv nas.

Jedino zajedno i okupljeni možemo izaći kao pobjednici iz svih nevolja – ocijenio je vladika.

Besjedeći u manastiru Svetog Nikole u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini na praznik Ikone Bogorodice Trojeručice, episkop Fotije je pred mukama srpskog naroda prizvao silu Božiju, govoreći da je pravoslavni narod često u istoriji izgledao pobijeđen i poražen, kao Hristos razapet na Krstu koji je u tom trenutku izgledao kao najbespomoćniji čovjek, ali je trećeg dana ustao iz mrtvih.

– Oni koji nas progone i koji nas raspinju na razne načine, silnici i moćnici ovoga svijeta, sva sila im je nizašta, niušta, jer se spasava samo vjera koja kroz ljubav djela – poručio je vladika Fotije.

Prema riječima episkopa, vidjelo se to nedavno u Crnoj Gori kada je pred narodom u litijama i pred silom Božijom pala nepravda kao kula od karata, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This