“Uskoro će DPS biti stožer državne politike”

“Uskoro će DPS biti stožer državne politike”

– Više niko nema pravo na iluzije. Postoji samo jedno odgovorno domaćinstvo u državi, a to je DPS sa svojim partnerima – naglasio je on.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je večeras u Beranama da će DPS i partneri (SD i Bošnjačka stranka) biti važni činioci nove vlasti, te da se ni jedna odluka neće moći donijeti bez njih.

– Ovom iskustvu se približava kraj, ono što je dobra vijest je da je kleronacionalistička vlada izgubila povjerenje i da su sada u zavšnici konsultacija o izboru nove vlade. Kakva god ta vlada bila, partije će biti veoma važni činioci ove vlade i da se ni jedna odluka neće moći donijeti bez nas. Kako se god ova vlada zvala, siguran sam da će biti prolazna stanica i da neće trajati duže od godinu i da ćemo doći do trenutka kada će DPS sa partnerima biti stožer državne politike Crne Gore – kazao je on na konvenciji DPS-a u Beranama.

On je istakao i da je prethodni period pokazao da promjena vlasti sama po sebi ne znači napredak.

– Koliko god jedna vlast bude dobra, kada dođe nova, pretpostavljate da ljudi nijesu pogriješili. Kod nas se pokazalo da je promjena vlasti donijela sve najgore što većina građana nije mogla da zamisli ni u najružnijim snovima. DPS je sa svojim partnerima dozvolila sebi i određene slabosti koje su u lepezi razloga doprinijeli tome da 30. avgusta dođe do promjene vlasti, da oni koji ni po čemu nisu zaslužili da dobiju šansu da dođu na vlast. Promijena vlasti ne znači uvijek dobro, to je pokazalo da Crnoj Gori koja je krhka nema kvalitetnih alternativa, sreća bi bila da u CG postoje kvalitetne alternative – kazao je Đukanović.

Kako je dodao, pokazalo se da u Crnoj Gori nema potencijala i alternativnih rješenja, a u našem slučaju promjena vlasti može da dovede u pitanje sve vrijednosti koje su godinama gradili.

– To je slično i u zemljama regiona, tu se još nijesu napravile dobre alternative. Znajući ko nam je alternativa, ne smijemo dozvoliti slabosti, jer kad ih pokažete, dovodite sve u pitanje. Više niko nema pravo na iluzije. Postoji samo jedno odgovorno domaćinstvo u državi, a to je DPS sa svojim partnerima – naglasio je on.

 

 

Dan

CATEGORIES
Share This