“URA će podržati rekonstrukciju vlade, ali da političari ne budu u njoj”

“URA će podržati rekonstrukciju vlade, ali da političari ne budu u njoj”

Građanski pokret URA će podržati rekonstrukciju vlade ukoliko ona ne predviđa ulazak političara u najviši organ izvršne vlasti.

S druge strane, za Demokratsku Crnu Goru prihvatljivo je i da tri potpredsjednika vlade budu iz nevladinog sektora, ukoliko iz nje izađu svi stranački predstavnici.

To je poručeno tokom duela sinoć u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, čiji gosti su bili potpredsjednici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA – Momo Koprivica i Miloš Konatar.

Konatar je, u završnom obraćanju, rekao da zajednički cilj aktuelne generacije političara treba da bude učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

– Ubjeđen sam da ova Vlada može da dovede Crnu Goru na prag EU – kazao je on.

Koprivica je kazao da su za dogovor i smanjenje tenzija, kao i za unaprijeđenje djelovanja svih grana vlasti.

– Moramo obezbijediti političku stabilnost i zato smo se založili za određene modele unaprijeđenja djelovanja izvršne vlasti – kazao je potpredsjednik Demokrata.

On je rekao da je na Cetinju bio na ispitu državno-pravni poredak.

– Postaviti barikadu znači kazati – država je dovde, a ovdje nije – istakao je on.

Koprivica je naveo da se mora obezbijediti sekularnost države, odnosno da postoji identičan odnos prema svim vjerskim zajednicama.

– Neophodno je da sve zajednice uvažavaju svoja ustavna prava – naglasio je on.

Koprivica je upitao, o čija se prava mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ogriješio da bi bilo onemogućeno njegovo pravo da bude ustoličen na Cetinju.

Voditelj emisije “Načisto” Petar Komnenić kazao je da je u emisiju bio pozvan i Demokratski front, ali da iz tog političkog saveza, kako je rekao, i dalje bojkotuju TV Vijesti.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This