Šuškačević „matirao“ fakultet: Uspio da diplomira godinu i četiri mjeseca nakon osnivanja Univerziteta

Šuškačević „matirao“ fakultet: Uspio da diplomira godinu i četiri mjeseca nakon osnivanja Univerziteta

Osim što je završio agronomiju na Fakultetu za menadžment, Šuškavčević je diplomirao svega godinu i četiri mjeseca poslije osnivanja pomenutog Univerziteta

Portal IN4S poslednjih dana bavi se problemima sumnjivih diplome koje svakodnevno isplivavaju na površinu u Crnoj Gori.

Tako je pažnju našeg portala privukla diploma predsjednika Sindikata Uprave policije Mladena Šuškavčevića koji rukovodeću poziciju u tom resoru obavlja kao diplomirani agronom. Dostupni podaci dokazuju da je Šuškavčević diplomirao na Fakultet za Menadžment u Brčkom, BiH.

 

Na stranu to što agronom radi u bezbjednosnom sektoru, zanimljivo je kako je došao do diplome.

Sudeći prema podacima do kojih je došla Alternativa, njemu je pošlo za rukom da diplomira 16 mjeseci nakon osnivanja Univerziteta u Brčkom.

„Da se vratimo još jednom na diplomu gospodina Mladena Šuškavčevića, predsjednika sindikata Uprave policije. Osim što je završio agronomiju na Fakultetu za menadžment, gospodin Šuškavčević je diplomirao svega godinu i četiri mjeseca poslije osnivanja pomenutog Univerziteta“, ističu u Alternativi.

Kako je Šuškavčeviću pošlo za rukom da za 16 mjeseci završi fakultet, pitanje je za nadležne institucije.

Portal IN4S ranije je uputio je pitanja Šuškavčeviću da nam potvrdi da li su ovi navodi tačni, odnosno da li je po struci diplomirani agronom sa diplomom Fakulteta za menadžment u Brčkom. Takođe, pitali smo ga za komentar kako objašnjava podatak da na sajtu pomenutog fakulteta smjer „Agronomija“ ne postoji. Ujedno, proslijedili smo mu i fotografiju njegove diplome sa molbom da nam potvrdi da li je vjerodostojna. Međutim, Šuškavčević očito nije bio raspoložen da govori na ovu temu, te su odgovori na postavljena pitanja izostali.

Crna Gora se godinama unazad suočava sa fenomenom porasta broja fakultetskih diploma sumnjivog kvaliteta sa strane, što urušava kvalitet visokog obrazovanja, a bivša Vlada, tj. resorno ministarstvo prosvjete nije vodilo računa o tome na koji način su te diplome stečene i da li u tom segmentu postoji nezakonitih radnji.

Kako se ne bi nastavio taj pogubni trend, apelujemo na ministarku Vesnu Bratić da u saradnji sa ostalim odgovarajućim nadležnim organima izvrši provjeru istih, a za one koje su u procesu nostrifikacije pooštri kontrolu validnosti, kako se ne bi nastavio trend DPS-SD-BS po ovom pitanju i zapošljavanja kadrova sa sumnjivim znanjem i sposobnostima.

IN4S

CATEGORIES
Share This