Šta Vučić kaže na lažnu vijest svojih medija o odgađanju ustoličenja na Cetinju?

Šta Vučić kaže na lažnu vijest svojih medija o odgađanju ustoličenja na Cetinju?

Režimski mediji u Srbiji mjesecima vode negativnu kampanju protiv vlasti u Crnoj Gori, ali je sinoćnja objava, kada su događaji u Crnoj Gori vezani za ustoličenje Joanikija bili na vrhuncu krize, ne samo da je nedostojno nego i sramno.

Gotovo svi režimski mediji su sinoć objavili lažnu vijest da se ustoličenje mitropolita Joanikija neće obaviti na Cetinju kako je planirano i pozvali na smjenu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Da bi koliko-toliko ublažio negativne reakcije u javnosti na ovakvo ponašanje i odvratnu kampanju srbijanskih medija, jutros se na Prvoj tv obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je bila opcija odlaganja čina ustoličenja na Cetinju, ali da je “odluka donesena sinoć u 1 čas poslije ponoći” i da se “zahvaljuje vladi Crne Gore na tome”. Vrhunac licemjerja je pitanje novinarke da li je tačno da je patrijarha sprovela na Cetinje srbijanska tajna policija. Bilo bi previše, pa je Vučić rekao da se ipak “zahvaljuje vladi Crne Gore”, čiji pripadnici antiterorističke jedinice su osigurali dolazak i bezbjednost patrijarha i ostalih arhijereja i gostiju.

S druge strane DPS stranka Mila Đukanovića danas je oštro napala Dritana Abazovića da je nalogodavac policijske intervencije.

Možda je na srž problema i cijele ove ujdurme najtačnije ukazao upravo Dritan Abazović kada je rekao da se cijela ova hajka podigla nakon što je vlada Crne Gore zaustavila kriminal kokainom i drogom. Dugim riječima, ovdje nije u pitanju sukob nacionalnih i političkih koncepata, nego rat sa organizovanim kriminalom koji je ušao u sve pore vlasti.

ISTOK

CATEGORIES
Share This