Pred Crnom Gorom je teška noć

Pred Crnom Gorom je teška noć

Razgovori pojedinih političkih subjekata o rešavanju krize u Crnoj Gori otpočeli su juče, ali to nije dovelo do smirivanja tenzija. Protesti koji se već nekoliko dana održavaju na ulicama širom zemlje najavljeni su i za večeras, a svoje prisustvo najavili su pojedini ministri crnogorske Vlade.

Protesti su počeli nakon što je potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović predložio formiranje manjinske Vlade, nakon čega je crnogorskom parlamentu predata inicijativa o izglasavanju nepoverenja aktuelnoj Vladi. Zdravko Krivokapić oštro je reagovao na ovaj postupak i zatražio smenu svog potpredsednika Abazovića.

Građani su na ulicama rešili da iskažu svoje nezadovoljstvo još jednom krizom vlasti.

Iako je veći deo protestnih večeri protekao mirno, do incidenta je došlo kada je Abazović gostovao na RTCG-u.

Podgorica, Protest ispred Vlade Crna Gora
Podgorica, Protest ispred Vlade Foto:Screenshot/Youtube/MediaBiro

Okupljeni građani vređali su potpredsednika Vlade koji je u jednom momentu prišao demonstrantima, što se nije dobro završilo, te je policija morala da spreči dalji sukob dve strane.

Ministri na protestu

Večerašnjem protestu koji će se održati ispred zgrade Vlade u Podgorici prisustvovaće i ministri Krivokapićeve Vlade. Među prvima je dolazak najavio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je poručio da će on i Jakov Milatović biti sa građanima u Podgorici.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Sutra u 19 sati JakovMilatović i ja ćemo se pridružiti našim građanima u Podgorici. Direktna demokratija”, napisao je Spajić na svom Tviter nalogu.

Na njegovu najavu ubrzo su se nadovezale ministarke zdravlja i prosvete – Jelena Borovinić Bojović i Vesna Bratić, koje će sa kolegama biti na ulicama Podgorice večeras.

Nova rs

CATEGORIES
Share This