Perunović podnio ostavku jer je sa biznis kartice uplatio 19.000 za klađenje

Perunović podnio ostavku jer je sa biznis kartice uplatio 19.000 za klađenje

Suma koja je povučena sa biznis kartice, odmah sledećeg dana je uplaćena sa mog privatnog računa, čime se jasno vidi da nikakav pokušaj zloupotrebe i pribavljanja lične koristi nije iskazan, poručio je Perunović u ostavci

Predsjednik Odbora direktora EPCG-Željezara Nikšić Marko Perunović, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju zbog greške pri upotrebi platne kartice preduzeća, odnosno nakon što je Alternativa Crna Gora u plasirala informaciju da je sa biznis kartice EPCG-a izvršeno 19 uplata od po hiljadu eura prema „Volkano” kladionicama.

Perunović je „Danu“ potvrdio da je ostavku podnio kako bi se izbjegli zlonamjerni komentari u medijima i na društvenim mrežama, te da je sa svog ličnog računa vratio novac na račun kompanije. On jeostavku uputio odboru direktora i predsjedniku Milutinu Đukanoviću.

– U vezi sa pisanjem pojedinih medija i interesovanja javnosti za slučaj korišćenja biznis kartice EPCG Željezara, i da bih, u prvom redu, sačuvao integritet najznačajnije kompanije u Crnoj Gori – EPCG, kao i ljudi iz njene upravljačke strukture, u prvom redu Vas, od koga sam kao nestranačka ličnost dobio povjerenje da budem na vrhu projekta revitalizacije Željezare, kao i da bih sačuvao svoju porodicu i sebe od zlonamjernih i niskih komentara po društvenim mrežama, dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OD EPCG Željezara – naveo je Perunović u ostavci.

Perunović navodi i da je usvom tromjesečnom boravku na mjestu predsjednika odbora direktora EPCG Željezara svim svojim bićem bio posvećen implementaciji biznis plana, usvojenog od matične kompanije.

– Nesebično sam radio na sprovođenju datih mi zadataka. Od prvog dana sam naišao na značajne poteškoće i opstrukcije, ali me je viši cilj vodio da dajem svoj maksimum. Nesmotrenost u noći između 27.5 i 28.5, subota na nedelju, dovela je do zamjene u korišćenju privatne i biznis kartice. Suma koja je povučena sa biznis kartice, odmah sledećeg dana je uplaćena sa mog privatnog računa, čime se jasno vidi da nikakav pokušaj zloupotrebe i pribavljanja lične koristi nije iskazan. No, da bi dušebrižnici, pored kojih milionske afere svakodnevno prolaze i čija je smisao postojanja blaćenje uspješnih ljudi, bili potpuno spokojni, ja stojim iza svoje greške (bez obzira što apsolutno nikakva korist nije pribavljena) i dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara – zaključio je Perunović.

(Dan)

CATEGORIES
Share This