Otkrivena ukrajinska veza Mila i Zvicera – šef tajne službe je ključ!

Otkrivena ukrajinska veza Mila i Zvicera – šef tajne službe je ključ!

Naumov je u Ukrajini tjesno sarađivao s „kavačkim klanom”, a ne treba zaboraviti da je šef „kavčana” Radoje Zvicer ranjen u Ukrajini, gde je često boravio

Nekadašnji prvi obaviještajac Ukrajine Andrij Naumov, koji je nedavno uhapšen u Srbiji, od napuštanja zemlje 22. februara pa sve do hapšenja boravio je u Crnoj Gori, gde je uživao zaštitu državnog vrha, prenosi Objektiv.

„Nije tačno da je Naumov ruski, on je američki čovjek. On je Zelenskom davao informacije da će Putin napasti Ukrajinu, ali on ga nije slušao – kaže izvor Objektiva i dodaje da je Naumov bio stalno na vezi sa šefom Pete uprave FSB Sergejom Besedom, koga je Putin strpao u zatvor jer je radio za CIA.

„Da je ruski čovjek, pobjegao bi u Rusiju, imao je i kontakte i veze za tako nešto, ali on je otišao u Crnu Goru jer je tamo zaštićen“, piše Objektiv.

Kavačka veza

Naumov je u Ukrajini tesno sarađivao s „kavačkim klanom”, a ne treba zaboraviti da je šef „kavčana” Radoje Zvicer ranjen u Ukrajini, gdje je često boravio.

„Ne čudi da je nakon hapšenja Naumova Kijev odmah pozvao sadašnjeg premijera Dritana Abazovića da dođe kako bi mu prenjeli poruku za njihove ljude u Crnoj Gori“, tvrdi izvor Objektiva i dodaje da je lično Milo Đukanović garantovao bezbjednost sumnjivim biznismenima iz Ukrajine u Crnoj Gori, pa i samom Naumovu.

Prvi saradnik

Prvi obaviještajac se u Crnoj Gori družio sa Igorom Kolomojskim, biznismenom iz Dnjepropetrovska, nekadašnjim guvernerom te oblasti, inače glavnim finansijerom organizacije Desni sektor i partnerom Igora Luzarenka.

„Kolomojski je važna figura u dešavanjima u Ukrajini posljednjih godina. Poznat je po tome što je prvo branio Krim od Rusa 2013, a onda se na volšeban način priključio Moskvi. Prvo su ga jurili Rusi zbog kriminalnih radnji, a onda Amerikanci zbog podrške Rusima. Na kraju je stao na stranu Ukrajine i počeo da finansira Zelenskog“, tvrdi izvor Objektiva.

IN4S

CATEGORIES
Share This