Objavljene tajne “Skaj” poruke predsjednika Budve

Objavljene tajne “Skaj” poruke predsjednika Budve

Iz naredbe o sprovođenju istrage protiv predsjednika Opštine Budva Mila Božovića navodi se da je bio korisnik Skaj aplikacije, međutim, njegova odbrana to poriče, navodeći da tužilac za te navode nije pružio apsolutno ni jedan jedini dokaz.

Podsjetimo, Božović je uhapšen prije dva dana, po nalogu SDT-a a zbog sumnje za članstvo u kriminalnoj organizaciji i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Sinoć mu je određen pritvor, a branioci Miroje Jovanović i Danilo Mićović uložili su žalbu na rješenje o pritvoru.

“Zabole nas, mi smo kriminalci”

U spisima SDT-a se navodi “da osumnjičeni Milo Božović dana 22.02.2021. godine korisniku pina YFICVI šalje poruku sadržine “Mi smo van sistema”.

– Ali moramo biti u sistemu – odgovara mu korisnik.

A na to mu Milo Božović šalje poruke sadržine: “Ma šta moramo, zabole nas mi smo kriminalci”.

Odbrana u žalbi na rješenje o pritvoru tvrdi da komunikacije koje mu se stavljaju na teret kao da su njegove u smislu inkriminisanih radnji nisu njegove.

– Što se tiče okrivljenog Mila Božovića nije imao “Skaj” komunikaciju. Tužilac u tom smislu – da se radi o komunikaciji okrivljenog Božovića, nije pružio apsolutno ni jedan jedini dokaz, a sud se poziva na Zablješku uprave policije. „Uličarski“ ton navedene prepiske ne ukazuje na gospodina Božovića, već na neko lice potpuno drugog ponašanja i društvenog ugleda – navode branioci.

Kako dodaju, ta komunikacija može biti bilo čija, kao i da se u naredbi o proširenju istrage se navodi da je okrivljeni Božović navodno „komunicirao sa svojim kumom Miletom Ojdainićem“.

– Ta osoba, koji je obuhvaćen naredbom o sprovođenju istrage okrivljeni Božović zaista poznaje, ali sa istim nije u toj vrsti odnosa odnosno nisu kumovi ni kršteni ni vjenčani, niti na bilo koji drugi način, i radi se dakle samo o poznanstvu – naveli su branioci, prenosi Dan.

Advokati su istakli i da sadržina Skaj aplikacije predstavlja nezakonito pribavljeni dokaz, a svaki pokušaj da se na bilo koji način uz određenih pravnih sistema Evrope, jer o tome govore načelni pravni stavovi velikog broja država, Italije, Francuske, Belgije itd. da se radi o pravnom nevaljalom dokazu.

(Dan)  Foto: Vijesti.me

CATEGORIES
Share This