Novi „strmoglav“ Filipa „Nejakog“: Od zahvalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, do napada na „Crkvu Srbije“

Novi „strmoglav“ Filipa „Nejakog“: Od zahvalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, do napada na „Crkvu Srbije“

Jasno je ko primorava Filipa “nejakog” da povremeno izviri iz “mišje rupe” i dodatno se osramoti. Nije jasno, ipak, zašto on to mora da radi. Možda će nam, i u ovom slučaju, Skaj dati odgovore.

Filip „nejaki“, „izgurani“, „nepitani“ – neki su od epiteta koji su „krasili“ bivšeg crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića, šefa države u tri mandata, od kojih je treći bio nelegitiman, ali u vremenu DPS demokratije – svakako legalan.

Osim što će ostati upamćen po tome, što se nije pitao ni za šta u državi koju je „vodio“, što je za svoje mišljenje morao da ide kod partijskog šefa, Vujanović će ostati primjer otužnog konvertitstva kojim se, bar donekle, primakao Milu Đukanoviću.

Kao dokaz njegove „ispravnosti i poštenja“ malobrojni ljubitelji njegovog lika i djela ponavljaju kako Fiću ne treba obezbjeđenje. A, kome bi palo na pamet da ugrozi čovjeka koji se, ponavljamo – ne pita ni za šta, i ne odlučuje ni o čemu!?

A, evo i jedna crtica u prilog njegovom „poštenju“.

Prije dva dana kazao je da je, sa državnog aspekta, Temeljni ugovor u potpunosti neprihvatljiv, te dodao da ovakav ugovor kakav je potpisan između „Crkve Srbije“ – kako je besramno nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu, i Vlade Crne Gore – pravno ništavan.

Ipak, podsjećamo da ga je 2014. godine ista ta „Crkva Srbije“ odlikovala, a on izjavio da mu je čast da primi orden od patrijarha Irineja.

Naime, patrijarh srpski Irinej uručio je u Podgorici 3. juna, na dan Svetog cara Konstantina, predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću Orden Svetog cara Konstantina.

Za to crkveno priznanje Filipa Vujanovića je predložio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

U obraćanju prilikom dodele ordena u Hramu Hristovog Vacaskrsenja, poglavar SPC-a je podsjetio na značaj i ulogu cara Konstantina koji je 313. godine priznao hrišćanstvo kao zvaničnu religiju, prenosi Beta.

Vujanović je zahvalio na ordenu i rekao da mu je čast da u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici iz ruku srpskog patrijarha primi ovo značajno priznanje.

Jasno je ko primorava Filipa „nejakog“ da povremeno izviri iz „mišje rupe“ i dodatno se osramoti. Nije jasno, ipak, zašto on to mora da radi. Možda će nam, i u ovom slučaju, Skaj dati odgovore.

IN4S

CATEGORIES
Share This