„Narod već skuplja novac za mene, tako da ne brinem“ Danica Crnogorčević ističe da se vodi hajka protiv nje (FOTO)

„Narod već skuplja novac za mene, tako da ne brinem“ Danica Crnogorčević ističe da se vodi hajka protiv nje (FOTO)

Pjevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević, ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otpjevala je 6. januara tokom Badnje večeri crnogorsku himnu „Oj svijetla majska zoro“.

Naime, ona je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmijenjenom tekstu koji je Danica pjevala, nije bilo uvredljivih dijelova koji se tiču crnogorske nacije. Ona je između ostalog u izmijenjenoj verziji otpjevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

Međutim, nekima se ova verzija pjesme nije dopala, zbog čega je moguće da će učesnici biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra.

Sada se tim povodom oglasila i sama Danica Crnogorčević.

– Meni je drago što se naš narod nakon svega ujedinio. Kada su me svi mediji pitali vezano za to, rekla sam da ne želim da dajem izjave. To su posljednji politički trzaji. Vidjeli su da njih nigdje nema i da gube konce. Ja tu himnu izvodim više od pet godina, a oni su se tek sada aktivirali – spremno odgovara Danica za Blic i objašnjava da verzija numera postoji još iz 1863. i 1864. godine.

– Ta numera je iz 1863. i 1864. godine. Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo prije nas svih.

– Kada kažu Srbi u Crnoj Gori, to je pogrešno, vjerujte mi. Zna se ko su Crnogorci, to su Srbi. Nema potrebe da se naglašava Srbi u Crnoj Gori. Crno Gora je jednako Srbin – smatra Danica i za kraj otkriva:

– Tu cifru od 20.000 evra su napisali oni koji žele da naprave medijsku hajku. Ako mi bude stigla neka tužba, već se narod okupio da skuplja novac za mene, tako da se ja ne brinem. Nema šta tu ni da se plaća, jer oni nemaju dokaze za ono što tvrde. Oni znaju da postoje arhivski tragovi, to nije nepoznato – zaključuje Danica Crnogorčević za Blic.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This