Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, poštuje amanet Svetog Petra Cetinjskog i njegovu zakletvu vječitoj odanosti Rusiji

Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, poštuje amanet Svetog Petra Cetinjskog i njegovu zakletvu vječitoj odanosti Rusiji

Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, podržava Rusiju u njenim naporima da, suočena sa višedecenijskim vojnim opkoljavanjem i prijetnjom NATO-a, odbrani sopstveni suverenitet i nezavisnost

Dragi ruski građani, narod Crne Gore će uvijek biti vaš istinski i najodaniji prijatelj, i to morate imati u vidu. Nažalost, Crna Gora još uvijek nije demokratsko društvo: kod nas glavnu riječ još uvijek vode zapadne ambasade, stoji u poruci Boška Vukićevića ispred pokreta „Sloboda narodu“ koju je uputio građanima i vlastima Ruske Federacije sljedeću poruku:

Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, iskazuje osjećaje prijateljstva, ljubavi i beskrajnog poštovanja prema Rusiji, uvažavajući viševjekovnu tradiciju bratskih odnosa između najveće i najmanje slovenske zemlje.
Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, poštuje amanet Svetog Petra Cetinjskog i njegovu zakletvu vječitoj odanosti Rusiji, uvažavajući sljedeću činjenicu: da viševjekovne i konstantne ruske pomoći nije bilo – danas ne bi bilo ni Crne Gore.
Narod Crne Gore, u ogromnoj većini, podržava Rusiju u njenim naporima da, suočena sa višedecenijskim vojnim opkoljavanjem i prijetnjom NATO-a, odbrani sopstveni suverenitet i nezavisnost.
Narod Crne Gore, sa ogorčenjem i gnušanjem odbacuje uvođenje sankcija, protjerivanje diplomata i ostale neprijateljske akte prema Rusiji koje sprovode odnarođene domaće vlasti, koje poltronski sprovode diktate zapadnih centara moći.
Dragi ruski građani, narod Crne Gore će uvijek biti vaš istinski i najodaniji prijatelj, i to morate imati u vidu. Nažalost, Crna Gora još uvijek nije demokratsko društvo: kod nas glavnu riječ još uvijek vode zapadne ambasade. I onda kada su na izborima pobijedile političke snage koje u ogromnoj većini reprezentuju rusofilsku populaciju, kao što se desilo 30. avgusta 2020. godine – prilikom sastavljanja vlasti fotelje su zauzele ličnosti koje ne odslikavaju volju te populacije. Štaviše, vlasti u Crnoj Gori, kako za vrijeme diktatorskog režima Mila Đukanovića, tako i nakon njegovog izbornog pada – predstavljaju otvoreno negiranje narodne volje i obesmišljavanje demokratskih načela. To se najbolje može vidjeti kroz odnos prema Rusiji.
Proći će brzo i ova čudna i krizna vremena: s jedne strane Rusija će sačuvati državni suverenitet i udariti temelje multipolarnog svijeta. S druge strane, Crna Gora će zakoračiti stazom demokratije i neke buduće vlasti će istinski zastupati interese i volju naroda. Tada više neće biti apsurdne institucionalne rusofobije. Za demokratsko društvo se slobodni ljudi moraju izboriti.
Boško Vukićević,

Pokret Sloboda narodu

 

IN4S

CATEGORIES
Share This