Milo u Prištini udario na Ramu i Otvoreni Balkan: Po nalogu jedne evropske sile okreće tzv. Kosovo protiv Albanije!

Milo u Prištini udario na Ramu i Otvoreni Balkan: Po nalogu jedne evropske sile okreće tzv. Kosovo protiv Albanije!

Na taj način Đukanović želi da opstruira širenje regionalnog projekta „Otvoreni Balkan“, čiji je jedan od inicijatora i albanski premijer

Milo Đukanović otišao je u službenu posjetu tzv. Kosovu samo sa ciljem da Prištinu okrene protiv Albanije i premijera Edija Rame, prenosi Borba.

Na taj način Đukanović želi da opstruira širenje regionalnog projekta „Otvoreni Balkan“, čiji je jedan od inicijatora i albanski premijer.

Nije tajna da su odnosi između nekadašnjih bliskih saradnika Đukanovića i Rame „zahladnjeli“ od trenutka kada je albanski premijer, zajedno sa Aleksandrom Vučićem i Zoranom Zaevim koji su koncipirao i realizovao ideju Otvorenog Balkana koja počiva na ekonomskom povezivanju zemalja regiona. Sa sjetom se Đukanović sjeća trenutaka kada su u prvim redovima na kongresima DPS-a, pored Vuka Draškovića i Nenada Čanka sjedjeli Rama i Zaev, a još dalje u prošlosti blijede pozivi albanskog premijera svojim sunarodnicima iz Crne Gore da na predsjedničkim izborima podrže lidera DPS-a.

Da u odnosima između Đukanovića i Rame ne „cvjetaju ruže“, potvrđuje i činjenica da crnogorski predsjednik nijednom nije zvanično posjetio Albaniju, već je u toj susjednoj državi boravio samo na regionalnim skupovima, pod prokroviteljstvom EU.

Nakon što je američka administracija nedavno neformalnim kanalima dala „zeleno svijetlo“ za širenje Otvorenog Balkana i na Crnu Goru, BiH i tzv. Kosovo, Đukanović je brže bolje po nalogu jedne evropske sile otišao u Prištinu sa željom da sa svojim jedinim preostalim saradnikom u regionu, Aljbinom Kurtijem, minira dalju realizaciju ovog ekonomskom projekta od kojeg bi najviše koristi imale ovdašnje privrede i stanovništvo.

Da li će Đukanoviću poći za rukom da zavadi Prištinu i Tiranu, kao što je uspio da uradi sa Beogradom i Podgoricom, pokazaće vrijeme, ali jedno je nesumnjivo nekadašnji bos i čovjek od povjerenja Zapada, za svoje destruktivne akcije u regionu trenutno može računati samo na teroriste iz OVK-a koji su ga ovih dana kitili raznim odlikovanjima.

IN4S

CATEGORIES
Share This