Milo Đukanović o „kontrolisanim i nekontrolisanim štetama“

Milo Đukanović o „kontrolisanim i nekontrolisanim štetama“

Od redakcije IN4S na dan pobjede nad fašizmom i dan početka borbe protiv organizovanog kriminala u ANB

Prije četiri godine dnevna novina “Vijesti” ( 09.05.2018.) objavila je sledeću izjavu Mila Đukanovića: Đukanović o napadu na Lakić: Njoj nanijeta kontrolisana šteta, a političkoj meti nekontrolisana“

Ova je izjava vrijedna podrobnije analize. Mada je njen smisao razumnome i više nego dovoljan. Novinarki Oliveri Lakić na koju je pucano zbog istraživanja kriminalnih djelatnosti DPS vrhuške nanijeta je po mišljenju Predsjednika DPS-a “kontrolisana šteta”. Obratite pažnju na jezik i terminologiju predsjednika Partije i Države povodom pokušaja ubistva novinara.

Predsjednikovoj partiji kao “političkoj meti” nanijeta je “nekontrolisana šteta”

Na koji način joj je nanijeta “nekontrolisana šteta” pokazao nam je EUROPOL dostavljajući transkripte komunikacija između Organizovanih kriminalnih klanova i Bezbjedonosnih službi Crne Gore vođenih preko Sky aplikacije.
Crna Gora trideset godina živi između “kontrolisanih i nekontrolisanih šteta” DPS-a i njenog šefa, koji je uzgred budi rečeno i osmostruki premijer i dvostruki predsjednik države.

Prvi čovjek države Crne Gore organizovani kriminal – nakokartele, kriminalne klanove, ubistva novinara naziva kontrolisanom štetom odgovorne političare, profesionalne policajce i novinare koji razotkrivaju veze kriminalaca sa vrhovima crnogorske policije, tužilaštva, sudstva izdajnicima i izrodima Crne Gore.

Po Đukanovićevom mišljenju prije tačno četiri godine odvažnoj novinarki Oliveri Lakić je nanijeta “kontrolisana šteeta” (pokušaj ubistva sa metkom koji je srećom završio u butini) a političkoj meti tj. njemu kao predsjedniku partije nanijeta je “nekontrolisana šteta”.

Inače od kada je stupio na političku scenu Crne Gore Đukanović domaćoj i insostranoj javnosti samog sebe, svoje biznise i svoja bogastva predstavlja kao “političke mete”.

Đukanovićev model usvojili su i njegovi najbliži saradnici. Tako je otkrivanjem 400 kilograma kokaina u magazinu “Volija” nanijeta “kontrolisana šteta” uglednoj crnogorskoj kompaniji. Draganu Bokanu koji je kao vlasnik kompanije podrazumijeva se samo “politička meta” nanijeta je “nekontrolisana šteta”.

Đukanovićevu teoriju o “kontrolisanoj i nekontrolisanoj šteti” potvrdili su na djelu i SDT Milivoje Katnić koji je izjavio da je zaplijena kokaina u “Voliju” tek jedna od mnogobrojnih pošiljka kokaina koje su tih dana nesmetano napustile luku Bar i Crnu Goru.

Katnić je potvrdio i Đukanovićev stav da je Bokan “politička meta” ne prihvatajući mogućnost čak ni da od naručioca banana s tovarom kokaina uzme izjavu povodom zapljene droge.

Bokan je u dokazivanju da je “politička meta” otišao korak dalje od Katnića. Potrošio je 10.000 eura na propagandni materijal tvrdeći da neko pokušava preko njegovog imena napasti samostalnu, nezavisnu i multietničku Crnu Goru i ugroziti posao za 5-6 hiljada CG porodica različitih vjera i nacija. O tovaru kokaina u Bokanovom magazinu ni riječi jer je to kao što njegov Predsjednik izjavi samo “kontrolisana šteta” koja će se vjerovatno nadoknati nekom od sledećih isporuka.

Voljeli ili ne Mila Đukanovića moramo se složiti da je dao vrlo sažet i pravi opis stanja u Crnoj Gori govoreći o “kontrolisanom i nekontrolisanim štetama” koje Crnoj Gori nanosi organizovani kriminal, naručena ubistva, trgovinama drogom oružjem, bijelim robljem. Dok se kontrolišu s vrha štete su samo kolateralne. Kad izostane kontrola kriminala onda nastupaju “političke mete”. Vrhovni kontrolori sebe proglašavaju za “političku metu” preko koje se nanosi “nekontrolisana šteta” ugledu Crne Gore.

Đukanović ili prilagođava situaciju sebi ili se prilagođava situaciji.

1. Dobro je što Olivera Lakić nije ubijena (“kontrolisana šteta”).
2. Loše je što je događaj uznemirio javnost koja postavlja nezgodna pitanja o švercu cigareta, droge, ubistava povezujući ih sa državnim vrhom. (“nekontrolisana šteta”)

Za svoje prilagođavanje Đukanović koristi isti obrazac koji podrazumijeva:
1.Nikada ne možeš pogriješiti kada pozoveš “Institucije da rade svoj posao”.
2.Najbolja odbrana od političkih protivnika je kada ih optužiš da remete multietnički sklad Crne Gore bez obzira da li je tema šverc kokaina, ubistva novinara, visoki državni kriminal.

Međutim i onome ko drži sve konce u svojim rukama otrgne se poneka lutka. I eto pojavi se EUROPOL. Dostavi nam SKY aplikaciju. Spremimo se da vidimo koje će “kontrolisane i nekontrolisane štete” ova afera donijeti DPS-u i Crnoj Gori.

Izvor: IN4S

CATEGORIES
Share This