Medojević se kaje što je glasao za Krivokapićevu Vladu: To je bio dil krupnog kapitala i djelova crkve

Medojević se kaje što je glasao za Krivokapićevu Vladu: To je bio dil krupnog kapitala i djelova crkve

Sportske reprezentacije, temeljni ugovori, Belvederske gume, komite- sve je bila samo scenografija velike farse iza koje stoji šverc, tvrdi on

Sve što se dešavalo u prethodne dvije godine od izglasavanja 42. Vlade: komite, patriote, srpska bratstva, zastave, grbovi, EU, NATO, Otvoreni Balkan, izbor sudija Ustavnog suda, VDT, sportske reprezentacije, temeljni ugovori, Belvederske gume, Evropa sad, povećanje minimalne zarade – sve je bila samo scenografija velike farse iza koje stoji šverc, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP)  Nebojša Medojević.

On je rekao da je najveća greška u njegovoj političkoj karijeri glasanje za 42. Vladu, na čijem je čelu tada bio Zdravko Krivokapić. 

– Sad nakon dvije godine zemlja je u najtežoj političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj i ustavnoj krizi, od uvođenja višepartijskog sistema. Bolesni eksperiment, formiranja Vlade suprotno izbornoj volji građana i na bazi dilova krupnog kapitala, krupnog šverca i djelova Crkve, doveo je do opšte krize povjerenja i legitimiteta, i ugozio samo postojanje i smisao države –  kazao je Medojević.

Tvrdi da je sukob u 42. Vladi Crne Gore je nastao oko kontrole šverca cigareta i droge, slično kao sukob u jedinstvenom DPS- u 1996. godine i sukob Mila Đukanovića Slobodana Miloševića.

– Dritan Abazović je želio potpunu kontrolu nad švercom i nije želio da dijeli kolač sa Krivokapićem, Milojkom Spajićem i Dejanom Vukšićem. I zato je uz pomoć DPS-a srušio Vladu –  smatra Medojević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić i Abazović su samo kontinuitet Đukanovićeve politike.

– Sve dok Crna Gora ne dobije premijera i Vladu koji ne plaćaju šverceri cigareta i droge, šverc ce biti “državni” posao- zaključio je Medojević.

 

(Dan)

CATEGORIES
Share This