Mandić poručuje da pojedinačne ambicije ne smiju biti iznad narodne volje

Mandić poručuje da pojedinačne ambicije ne smiju biti iznad narodne volje

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je večeras da vjeruje u dogovor o sastavu nove vlade, istakavši da pojedinačne ambicije ne smiju biti iznad narodne volje iskazane na proteklim izborima.

Mi smo otišli itekako naprijed sa čitavom procedurom dogovaranja, tako da smo danas napredovali i približili se dogovoru. Nedostaje nam samo da jedan mali brijeg preskočimo svi zajedno – izjavio je Mandić, koji je i lider Nove srpske demokratije (NDS).

Mandić je rekao da je razgovarao sa Dritanom Abazovićem i da bi trebalo da pokušaju da pronađu najoptimalniji model za izlazak iz krize.

– Vjerujem u dogovor. Mislim na ljude koji su nam dali povjerenje, one koji traže pravdu i one koji znaju da su proteklih 30 godina teško opljačkani i žele da znaju gdje je njihov novac – rekao je Mandić.

On je kazao da je u prethodnom periodu urađeno dosta kada je riječ o korupciji i kriminalu.

Predsjednik Pokreta URA Dritan Abazović rekao je večeras da su ustupci napravljeni kada su u pitanju pregovori o novom mandataru i da neće potpisati da lider Demosa Miodrag Lekić bude premijer.

On tvrdi da je neko van Crne Gore nagovorio Demokrate da izađu sa idejom o ženi kandidatu i da to treba da podrži DPS. Optužio je Pravu, Ujedinjenu i Demokrate da od starta pomažu Demokratsku partiji socijalista.

– Važno mi je da sve raskrinkam pred licem javnosti. Dogovor ne želi onaj ko ne želi da se izjasni, a to nije uradila Demokratska. Rekao sam potpišite ako želite Lekića sa DF-om. Oni to nisu htjeli jer su nekome obećali da DF neće biti dio vlade – naglasio je Abazović.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This