Krivokapić tvrdi da su prijeteće poruke osmišljene za stvaranje

Krivokapić tvrdi da su prijeteće poruke osmišljene za stvaranje

Crnogorske službe bezbjednosti reagovaće preventivno i spriječiti eventualne akcije koje imaju za cilj ugrožavanje bezbjednosti građana, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore u ostavci Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je upoznat o detaljima prijetećih poruka koje su upućene Vladi i drugim institucijama, te poručio da postoji određeni bezbjednosni rizik, ali da građani ne trebaju da paniče jer institucije rade na otklanjanju eventualnih prijetnji.

On je ocijenio da prijeteće poruke predstavljaju smišljene akcije s ciljem stvaranja panike.

– Razgovarao sam sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost, imamo određena saznanja, a javnost će biti blagovremeno upoznata – izjavio je Krivokapić za RTCG.

Govoreći o sankcijama Rusiji, on je napomenuo da je konsultovao pravnike i da je smatrao da je odluka o Kordinacionom tijelu za restriktivne mjere najbolji odgovor povodom dešavanja u Ukrajini, te dodao da je bilo “neprijatnih dešavanja” na jednoj od sjednica Vlade u Podgorici na kojoj se raspravljalo o sankcijama Rusiji.

Krivokapić je rekao da se ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović ponašao “nepristojno prema njemu kao premijeru”.

– Upozorio sam ga na toj sjednici da izađe, a ako neće, ja ću. Pošto nije htio, ja sam napustio sjednicu – naveo je Krivokapić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This