Kovačević: Od Srbije i Beograda dva miliona evra za važne projekte u Nikšiću

Kovačević: Od Srbije i Beograda dva miliona evra za važne projekte u Nikšiću

„Koliko je Nikšić uvažen ovom priilikom pokazuje činjenica da je skoro Beograd sličan sporazum realizovao i sa Banjalukom u vrijednosti od tri miliona eura, a znamo koliko je Banjaluka veći grad od Nikšića“, kazao je predsjednik Opštine

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je danas da su dva miliona evra pomoći od Srbije i grada Beograda legla u gradsku kasu.

Kovačević je na pres konferenciji kazao da će Srbija i grad Beograd finansirati projekte na teritoriji Opštine Nikšić u vrijednosti od dva miliona eura.

Tome su, kaže Kovačević, prethodili razgovori koje je Andrija Mandić imao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i posjeta koju je ljetos imao gradu Beogradu i gradonačelniku Zoranu Radojičiću.

Kovačević se zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kaže, inicirao ovu saradnju i podršku.

Prvi čovjek Opštine kazao da će tim novcem biti finansirana putna infrastruktura, parkovi, kvartovi…

„Tu ima više projekata. Oni koji su negdje najznačajniji rekonstrukcija Široke ulice u Dragovoj Luci, Ulica Živka Nikolića. Imamo program podrške kulturi i sportu u opštini Nikšić kroz ovu pomoć, gdje će jedna od najznačajnih stvari biti i renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi `Dušan Bojović` u Župi“, obrazložio je Kovačević.

Dodao je da će sredstava biti izdvojena i iz subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić, podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja za projekte koje kandiduju.

„Koliko je Nikšić uvažen ovom priilikom pokazuje činjenica da je skoro Beograd sličan sporazum realizovao i sa Banjalukom u vrijednosti od tri miliona eura, a znamo koliko je Banjaluka veći grad od Nikšića“, kazao je predsjednik Opštine.

Kovačević je ocijenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.

„Negdje smo kroz ovo ispunili ono što su bila naša predizborna obećanja da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i građana Nikšića. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana“, kazao je on, prenosi portal Onogošt.Istakao je da ova pomoć uliva sigurnost kada je u pitanju naredna godina, te da je planirano da svi projekti budu realizovani naredne godine.

Podsjetimo, Kovačević se sredinom jula ove godine sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u prisustvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičić.

„Predsjednik Srbije je naveo da će Beograd i Srbija intezivirati saradnju i maksimalno pomoći Opštinu Nikšić. Kovačević se zahvalio predsjedniku Srbije na prijemu, i iskazanoj podršci koju Srbija želi da konkretizuje i time doprinese otvaranju novih radnih mjesta, dolasku novih investitora i sveopštem napretku Opštine Nikšić“, navedeno je nakon posjete u saopštenju Opštine Nikšić.

IN4S

CATEGORIES
Share This