Kovačević: Neonacističke kreature iz GI „21. maj“ pokušavaju da spase privatnu državu Đukanovića

Kovačević: Neonacističke kreature iz GI „21. maj“ pokušavaju da spase privatnu državu Đukanovića

U juče objavljenom saopštenju – LJubo, Miko i drugari iz GI “21. maj”, poručili su da je Nikšiću potrebno buđenje, te da je, gradska vlast “izostankom želje da dostojanstveno obilježi 21. maj”, još jednom, kako su istakli, grad kojim upravlja svela na provincijalne okvire i periferiju nekog drugog svijeta

Vidno uznemireni što rodni grad njihovog mecene i oca nacije nije 21. maja ličio na Pjongjang i paradu šunda i kiča, putujući cirkus Građanska inicijativa „21. maj“ sletio je i u grad pod Trebjesom da izvida rane tamošnjim komitama.

U juče objavljenom saopštenju – LJubo, Miko i drugari, poručili su da je Nikšiću potrebno buđenje, te da je, gradska vlast „izostankom želje da dostojanstveno obilježi 21. maj“, još jednom, kako su istakli, grad kojim upravlja svela na provincijalne okvire i periferiju nekog drugog svijeta.“Nažalost, toj glasnoj tišini predale su se i suverenističke partije, koje se nijesu potrudile da same organizuju odgovarajući program…“, poručili su, vidno deprimirani, članovi Savjeta ove organizacije.

S tim u vezi zamolili smo prvog čovjeka Nikšića, predsjednika Opštine Marka Kovačevića, da prokomentariše ove „žalopojke“, na šta nam je on kratko odgovorio:

„Organizacije poput GI 21. maj su provincija zdravoj pameti. Oni su mjera sunovrata i pada Crne Gore u poslednjih dvije decenije. Nikšić je periferija bio samo u privatnoj državi Mila Đukanovića koju pokušavaju da spase ove tragikomične neonacističke kreature. Međutim tome je došao kraj i to su i oni sami vidjeli 12. maja u Nikšiću. Vidjeli su toga dana da je većinski Nikšić budan i na straži da odbrani kad god treba svetinje Crkve u kojoj je arhijerej Sveti Vasilije Ostroški. Taj Nikšić ne ispituje druge i ne podučava ih šta da rade, obezbjeđuje svima punu slobodu ali je uvijek spreman da odbrani sebe. Priče poput GI 21. maj su završene i prije nego što su počele. Nikšić je budan, svoj, svi imaju svoje mjesto u njemu, da budu šta žele i kako žele ne ugrožavajući druge“, poručio je za IN4S Marko Kovačević.

IN4S

CATEGORIES
Share This