Ko je sve naređivao i potpisivao u Upravi policije: Veljović na sumnjiv način koristio faksimil 15 godina

Ko je sve naređivao i potpisivao u Upravi policije: Veljović na sumnjiv način koristio faksimil 15 godina

Osim što je bivši direktor godinama zloupotrebljava faksimil, pojavljuje se još jedan NN faksimil, koji je korišten uz ime Veselina Veljovića i to u periodu kada Veljović više nije dolazio na posao u UP

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović nijedno rešenje nije potpisao za 15 godina koliko je bio na čelu te institucije, već je u te svrhe koristio faksimil, iako zakon propisuje da se faksimil koristi samo izuzetno, saznaje portal IN4S.

 

Osim što je bivši direktor godinama zloupotrebljava faksimil, pojavljuje se još jedan NN faksimil, koji je korišten uz ime Veselina Veljovića i to u periodu kada Veljović više nije dolazio na posao u UP.

 

Podsjetimo, u Zakonu čl.135 propisuje da o pravima zaposlenih odlučuje starešina organa.

 

Međutim faksimil koji se pojavljuje na rešenjima niti je njegov niti njegovih pomoćnika. Takođe, zakonom je propisano da starješina ne smije imati dva faksimila u opticaju.

 

Zato se postavlja opravdano pitanje ko je taj neko iz sjenke ko je vedrio i oblačio dok je Veljović bio na čelu Uprave policije.

Tim povodom naš portal uputio je pitanja Veljovićevom šefu kabineta Petru Krstajiću da nam odgovori da li su tačne informacije da njegov bivši šef više od 15 godina nije potpisao nijedno rješenje, već da je u te svrhe koristio faksimil. Međutim, Krstajić do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao, kao ni na pitanje da li i ko je imao ovlašćenja da koristi taj faksimil u Veljovićevo ime.

 

Podsjetimo, Krstajić je bio dugogodišnji funkcioner policije i čovjek od povjerenja Veselina Veljovića.

Takođe, ni Biljana Dulović, načelnica Službe za ljudske resurse, kadrovske i pravne poslove, koja je inače dužna da poznaje zakon i da zna kome je rešenja nosila na potpis, nije odgovarala na pitanja portala IN4S, već je iste proslijedila portparolki Uprave policije Mariji Žugić od koje nismo dobili odgovore još uvijek.

 

Podsjetimo, tokom karijere na čelu bezbjednosnog sektora, Veselin Veljović, kao najmoćniji policijski funkcioner u Crnoj Gori, optuživan je od strane opozicionih partija, dijela nevladinih organizacija i drugih subjekata za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umiješanost u slučajeve prodaje državne imovine.

Veselin Veljović je prethodnih petnaest godina bio na čelu kako Uprave policije tako i u najvišim državnim institucijama sektora bezbjednosti. Od 2005. do 2011. je obavljao funkciju direktora Uprave policije, potom je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane. U vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine bio sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost a od 2018. ponovo direktor Uprave policije. Trenutno obavlja funkciju savjetnika Mila Đukanovića.

Iza Veljovića ostalo je niz nerasvijetljenih ubistava, napada na novinare i krivičnih djela kojima je oštećena državna imovina.

In4S

CATEGORIES
Share This