Ðukanović dao mandat Abazoviću da formira vladu

Ðukanović dao mandat Abazoviću da formira vladu

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović saopštio je danas da daje mandat za formiranje vlade lideru Građanskog pokreta (GP) URA Dritanu Abazoviću.

Ðukanović je u saopštenju naveo da su ga posle konsultacija koje je imao sa političkim strankama predstavnici GP URA i njihovi politicki partneri “nedvosmisleno” uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore, i da je zato doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poveri predsedniku tog pokreta Abazoviću, prenose “Vijesti”.

“U uverenju da u najboljem interesu Crne Gore da što pre dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih bezbednosno- politickih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst našeg regiona, ocekujem da u kratkom roku Parlament Crne Gore odrzi sednicu i odluci o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara”, navodi se u saopštenju Ðukanovića.

Ðukanović je sa predstavnicima parlamentarnih stranaka konsultacije obavio od petka 25. do ponedeljka 28. februara.

Ðukanović i Abazovic su se sastali ranije danas, i prema saznanjima “Vijesti”, tada je predsednik Crne Gore obavestio Abazovića da je završio konsultacije i da namerava da mu da mandat.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This