Dritanova šesta brzina: Godina koju nijesu pojeli skakavci!

Dritanova šesta brzina: Godina koju nijesu pojeli skakavci!

Pomalo je nepristojno nešto pisati nakon događaja u Srbiji, ali život ide dalje iako bi nekada mogao da stane, da se sve sruši, pa krene ispočetka. Međutim, ukoliko je nešto sigurno u životu, onda je to njegova prolaznost, survavanje u prošlost i u ono juče, koje nemilosrdno guta ono danas, a o sjutra da ne govorimo.

U sjenci događaja u Srbiji obilježena je godina Vlade Dritana Abazovića. I reče Dritan da je vlada radila u šestoj brzini. Nakon ove šeste brzine nijesam više čitao šta je Dritan pričao u prilog svojoj vladi i koje je projekte hvalio, koje kudio. Više ono prvo, nego drugo, ali ova „šesta“ nešto mi je zaparala uvo!

Čuj, „šesta“! Valjda to znači da Dritan i njegovi ministri nijesu oka sklopili rješavajući nagomilane nevilje u Crnoj Gori! Valjda to znači da su za godinu postigli takve rezultate da čovjek ne može ni da ih pribelježi koliko ih ima! Valjda to znači da se u Crnoj gori posljednjih 12 mjeseci bolje živjelo nego ranije, da je više meda i mlijeka teklo našim ulicama i da su građani imali više nego što su imali prije godinu! Valjda to znači da su svi kriminalci i njihovi pomagači tamo gdje treba i da su državne službe očišćene od mafijaša, ali i hroničnih neradnika. zabušanata i skrivenih spavača bivšeg režima! Valjda to znači da je država profunkcionisala kao nikada do sada, a njeni djelovi, posebno sudstvo, radili su sve po pravdi i zakonu! Valjda to znači da je Crna Gora postala ekonomski raj, izolovano ostrvo sreće i blagostanja na Balkanu, zemlja u koju svi dolazi, a niko ne odlazi, turistička oaza jedinstvena u svijetu! Valjda to znači da ima još i 100 tih valjda koji su se upisali na (ne)slavne stranice jednogodišnjeg rada Dritanove vlade i njegovih ministara!

Treba li posebno objašnjavati i pisati tekstove o tome da je Dritanova „šesta“ zapravo samo jedan marketiniški pokušaj da se od ničega napravi svašta, da se od ispumpanog balona napravi cepelin, da se sunovrat jednog društva predstavi kao njegov napredak i da se jedna vlast koja je od 12 mjeseci legalno radila samo 4, a ostalih osam je izmišljala toplu vodu i samu sebe i sve nas ubjeđivala da niko nije kao što su oni i da niko tako ne šalta brzine i hvata krugove i zaobilazi krivine kao oni, jedini, neponovljivi i većinom nesnošljivi!

Treba li posebno objašnjavati da je ta jedinstvena vlada koja političkim trasama juri „šestom“ sa samo desetak poslanika (od 81) podrške, određivala šta će ko da jede i šta će da čita ili ne čita i glumi političkog zaštitnika apsolutne većine koja tu zaštitu nije tražila niti joj treba. Treba li pisati seminarske i naučne radove o dostignućima Dritanove vlade i njene „šeste“ kada je sve toliko očigledno da očiglednije ne može biti i da je zaludno te političke aksiome razvlačiti na sastavne djelove i posebno ih studirati kao da su neke mudrosti i političke novotarije! Kome to treba nije odavde, nije sa ovih jasala i gusala i nije pio vode sa Mareze!

„Godine koje su pojeli skakavci“ je naslov jednog romana. U Crnoj Gori prethodnu godinu nijesu pojeli skakavci, nego Dritan i njegovi ministri! Šta je ostalo nakon nje, tek ćemo da vidimo, ali već sada znamo da je nagomilana do prskanja narodna volja za boljim životom i slanjem DPS-a i njenog vođe u daleku političku prošlost, iznevjerena! Da se to vidi, nije nam potrebna „šesta“, potrebna su nam samo dva oka i par grama mozga. Da smo grama imali više vjerovatno Dritan danas ne bi pričao o „šestoj“ brzini! Ali, to nam je što nam je i neka se ne ponovi godina koju nijesu pojeli skakavci!

Izvor: https://srpska24.me/

CATEGORIES
Share This