Do kraja novembra auto-put u Crnoj Gori: Svi radovi biće završeni u naredne dvije nedjelje, PUTARINA DO 3,5 EVRA

Do kraja novembra auto-put u Crnoj Gori: Svi radovi biće završeni u naredne dvije nedjelje, PUTARINA DO 3,5 EVRA

Građevinski radovi na deonici Smokovac – Mateševo, auto-puta Bar – Boljare biće završeni do 30. novembra, a auto-put će biti pušten u rad kada to budu odobrile stučno-nadležne komisije, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je kazao da bi cijena putarine mogla da iznosi osam centi po kilometru, što je od tri do tri i po evra.

– Radovi idu ubrzanom dinamikom, zadovoljni smo progresom koji smo videli u zadnjih par sedmica i dobili smo uvjeravanje da će jela trasa biti pokrivena asfaltom u narednih četiri do pet dana, odnosno da će kompletni građevinski radovi biti završeni do kraja ovog mjeseca – kazao je Bojanić.

On je sa novinarima obišao dionicu Smokovac – Mateševo.

Rekao je da će odluku o tome kada će dionica biti u funkciji prepustiti Komisiji za tehnički prijem i Komisiji za reviziju.

– Odnosno onim institucijama koje su nadležne da procjene da li je put kvalitetno urađen i bezbjedan za puštanje u saobraćaj. Ovo Ministarstvo i ova Vlada nisu ugovarale način finansiranja i izgradnje ovog auto – puta ali smo od kada smo stupili na funkciju učinili sve da završimo ovu deonicu i da je što pre stavimo u funkciju.

On se osvrnuo i na temu revizije finansija autoputa.

– Revizija finansija je nešto što je ovo Ministarstvo više puta ponavljalo i tražilo od Vlade, tako da ništa novo nismo čuli. Ukoliko Vlada smatra da treba odraditi kompletnu revziju tu smo da to podržimo – rekao je Bojanić, piše Blic.

SI

CATEGORIES
Share This