Đukanović: Priču o ambasadoru Srbije trebalo ranije završiti

Đukanović: Priču o ambasadoru Srbije trebalo ranije završiti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je da je priču o ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, koga je Podgorica proglasila za personu non grata i kome je nedavno ponovo zabranjen ulazak u Crnu Goru, trebalo ranije okončati i tvrdi da je državna politika Srbije odgovorna što to nije okončano.

Đukanović tvrdi da se niko u Beogradu nije postarao da „kroz traženje agremana za novog ambasadora uloži napor za uspostavljanje dobrih odnosa sa Crnom Gorom“.

Umjesto toga, kako je naveo, „nastavilo se sa inaćenjem, i na neki način, sa pokušajem ponižavanja Crne Gore“.

Đukanović je u izjavi novinarima u Budvi, nakon 2BS Foruma,  kao ”neozbiljnu i nepametnu” ocijenio odluku o smjeni šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere, dodajući da se „sve to dešava u momentu kad ANB radi na presjecanju špijunske mreže u Crnoj Gori“.

– Dopadalo se to nekome ili ne, teško je pobjeći od utiska da je to urađeno s namjerom da se dalje devastiraju institucije Crne Gore i da se prekine s aktivnošću rada špijunske mreže instalirane od strane Rusije – rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Abazovića od prije nekoliko dana da je „Golijat dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida“, Đukanović je rekao da „nije reč o Davidu već, bratu Abazu – sluzi velikosrpstva“.

Tanjug

CATEGORIES
Share This