Đukanović “pobrkao lončiće“: Zakonodavni odbor pomešao sa Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu

Đukanović “pobrkao lončiće“: Zakonodavni odbor pomešao sa Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu

I ova greškica samo potvrđuje koliko je Đukanoviću stalo do političke karijere koja se, izgleda, bliži kraju posle 30-ak godina ”žrtvovanja” za Crnu Goru

Lider DPS-a Milo Đukanović obvijestio je Zakonodavni odbor da kao predlagač Predloga odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore, zbog ranije preuzetih obaveza, ne može učestvovati na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

U odgovoru na poziv predsjednice Zakonodavnog odbora Maje Vukićević, Đukanović je pogriješio naziv odbora.

Kao što se može vidjeti na slici, Đukanović je kao adresara pravilno naveo Zakonodavni odbor, međutim u tekstu pravi previd i odbor koji je zadužen da razmatra njegovu odluku pogrešno oslovljava Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Ovo je već drugi, istina manji, propust ustavobranitelja – predsjednika Crne Gore i njegove službe koji se očito nalaze u nekoj konfuziji.

Podsjetimo, prvi proceduralni propust napravili su prilikom prvog upućenog Predloga za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, zbog čega je predsjednica najvećeg zakonodavnog tijela vratila nepotpuni zahtjev nazad predsjedniku koji je potom ispravio propust i uputio opet identičan predlog na razmatranje Skupštini.

I ova greškica samo potvrđuje koliko je Đukanoviću stalo do političke karijere koja se, izgleda, bliži kraju posle 30-ak godina “žrtvovanja“ za Crnu Goru.

Sva njegova pažnja je usmjerena samo na to kako da sklopi aranžman koji bi ga zaštitio od krivične odgovornosti za svoja nepočinstva tokom duge političke karijere i koji bi mu omogućio i da se u političkoj penziji, bez stresiranja, bavi biznisom koji je prostorno neograničen.

Svojim svakodnevnim opstrukcijama, lider DPS-a, kod svojih partnera sa Zapada, želi da izdejstvuje što povoljnije uslove za politčko penzionisanje, a da li će u tome uspjeti pokazaće vrijeme pred nama.

IN4S

CATEGORIES
Share This