Djecu tjeraju vikendom u školu da ne bi išli na litije!

Djecu tjeraju vikendom u školu da ne bi išli na litije!

Režim u Crnoj Gori na sve načine pokušava da zaplaši ljude i spriječi ih da učestvuju u litijama i tako iskažu svoje nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovesti, a posebno im je trn u oku današnje okupljanje, koje, prema najavama, treba da bude najmasovnije, tvrde poznavaoci prilika.

Da bi se okupljanje sabotiralo, neke škole su izmislile subotnje obavezne aktivnosti i roditeljski sastanak! To je potvrdio Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore, koji je na Fejsbuku postavio obavještenje Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru u kom se zahteva obavezno prisustvo učenika, ali i roditelja.

– Svaki učenik je obavezan da se uključi u određenu slobodnu aktivnost. Ukoliko ne bude uključen u neku slobodnu aktivnost, učenik ne može sa uspjehom završiti razred. Podsjećamo sve učenike da je ovo obavezan vid aktivnosti pa su zbog toga učenici koji se dogovore sa svojim profesorima obavezni da to i ispoštuju, u protivnom, biće im evidentirani neopravdani izostanci za cijeli dan, odnosno šest neopravdanih časova.

Za ostale učenike koji ne učestvuju, imaju obavezu na terenu da posmatraju utakmicu i korektno navijaju za svoje ekipe. Učenici su dužni da obavjeste svoje roditelje da obavezno prisustvuju roditeljskim sastancima jer će se na istim raspravljati ozbiljne teme u vezi s radom i uspjehom učenika – stoji u obavještenju školske uprave.

Milačić kaže da je ovo još jedan pokušaj da se narod zaplaši.

– To sve pokazuje u kolikoj su panici jer znaju da ćemo na litijama biti u ogromnom broju, iako bi željeli da to spriječe. To je ništa drugo nego klasičan potez očajnika koji će nas još više i dublje motivisati – kaže Milačić.

Srbija danas

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS